У Запоріжжі завершилися другі фінальні ігри юнаків 2003 р.н., а Полтава приймала заключний 4-й тур дівчат 2005 р.н.

Переможцем ЧУ «Дитяча ліга» серед юнаків 2003 р.н. стала команда КСЛІ (Київ). Кияни виграли один матч із рахунком 3:0, три - з рахунком 2:1 та зазнали поразки 0:3 від ДВУФК-МСДЮСШОР (Дніпро). Проте, завдяки трьом бонусним балам, досягли найвищого результату – 12 очок.

Інші ж призові місця вирішували коефіцієнти партій та м’ячів. Команди ДВУФК-МСДЮСШОР та КДЮСШ №1 (Бахмут, Донецька область) здобули по три перемоги. У підсумку дніпровська команда набрала 10 очок разом із бонусними, а бахмутівська КДЮСШ №1 здобула стільки ж, узагалі не маючи бонусних «привілеїв». Тож тут долю «срібла» й «бронзи» вирішили співвідношення партій та м’ячів, коефіцієнт яких у волейболістів із Донбасу виявився вищим. Третє місце посіли спортсмени ДВУФК-МСДЮСШОР.

Четвертою командою в Україні серед юнаків 2003 р.н. став запорізький «Мотор» – 9 очок (із бонусом), п’ятою – харківське ОВУФКС – 8 очок та шостою – КДЮСШ №1 (Тернопіль) – 2 очка.

До символичної збірної фіналу юнаків 2003 р.н. увійшли: центральні блокуючі – Чабан Ілля (ДВУФК-МСДЮСШОР, Дніпро) та Гладир Дмитро («Мотор», Запоріжжя), догравальники – Глєбов Микита (КДЮСШ №1, Бахмут) та Яковлєв Борис (ДВУФК-МСДЮСШОР, Дніпро), діагональний – Горяєв Ігор (КСЛІ), ліберо – Ачкеєв Андрій (КДЮСШ №1, Бахмут), зв’язуючий – Скорбатюк Володимир (КСЛІ). Спеціальний приз MVP отримав Гетьман Назар (КДЮСШ №1, Бахмут).

Варто зазначити, що у Хмельницькому дана вікова група юнаків продовжила змагання за місця «золотої» середини. Там луцька КДЮСШ №1, взявши гору над місцевою ДЮСШ №1 «Новатор» з рахунком 2:1 та київською ДЮСШ №10 - 3:0, посіла 7-е місце у загальному підсумку змагань. «Новатор» також здолав киян - 3:0 і залишився на 8-му місці. ДЮСШ №10 – 9-та, а збірна Сум замкнула десятку…

Заключний 4-й тур у дівчат 2005 р.н., який відбувся у Полтаві між групами «Б» і «В», теж ознаменувався напруженими протистояннями, адже там вирішувалася доля шістки фіналістів. У підсумку, за результатами змагань у Полтаві, а також у Чернівцях між групами «А» і «Г», які відбулися на тиждень раніше, до фіналу пробилися: Оратівська ДЮСШ «Медівка» (с.Медівка, Вінницька область), команда «Ланівці» (Ланівці, Тернопільська область), КДЮСШ №2 (Кременчук, Полтавська область), запорізька ДЮСШ «Орбіта», ДЮСШ «Обрій» (с.Голосків, Хмельницька область) і КЗ Полтавська СДЮСШОР №2.

Також у найчисельнішій віковій категорії відбудуться ігри і за 7-12 місця, де змагатимуться команди не менш гідні, а саме: запорізький «Спортінтернат-ОДЮСШ», чернівецька обласна ДЮСШ, світловодська КДЮСШ №1, «Артемсіль» (Соледар, Донецька область), Київська ДЮСШ №5 та збірна Житомирської області.

Наступними фінальними іграми, які відбудуться з 4 по 7 квітня, визначаться переможці та призери у дівчат і юнаків 2002 р.н.