Став відомий календар 1-го етапу Кубку України серед чоловіків.

23 вересня в чотирьох містах матчами національного Кубку розпочнеться новий волейбольний сезон в Україні.

На першому етапі команди розділені за географічним принципом. У Львові у групі А зіграють дві місцеві команди - «Барком-2-Кажани» та «Булава», а також «Олюртранс» (Луцьк) та «Херсон-сіті».

Бахмут прийме групу Б, де окрім господарів також візьмуть участь «Краматорськ», «ХОВУФКС-Юридична академія-2» (Харків) та «Фаворит» (Лубни).

Група В проведе свої матчі в Хмельницькому. «Новатор» та «Новатор-2-Прикордонник» прийматимуть «ХАЕС-НАЕК» (Нетішин) та «Колос-Роднічок» (Новоселиця).

Група Г гратиме в Чернігові, де господарем буде колектив вищої ліги «Педуніверситет-ШВМ». В гості до студентів приїдуть «Заваір» (Одеса), НУФВСУ (Київ) та «Екодім» (Вінниця).

Матчі відбудуться 23-25 вересня в одне коло.

До наступного другого етапу виходять команди, які посіли перші два місця у відповідних групах

Нагадаємо, що в цьому сезоні Кубок складається з п’яти етапів.

На другому етапі формуються три групи з числа переможців І етапу та чотирьох команд суперліги, які за рейтингом минулого розіграшу Кубка посіли 3-6 місця. Перші дві команди з групи потрапляють у наступний третій етап. Команди формують групи за результатом жеребкування.

Третій етап відбудеться за системою «плей-офф». За результатами жеребкування визначаються пари, які продовжать боротьбу за вихід в наступний етап. До шести команд долучаються фіналіст та володар Кубку України сезону-2015/16. Матчі відбуваються до двох перемог, в разі однакової кількості перемог грається «золотий сет». Команда-господар визначається жеребкуванням. До четвертого етапу виходять чотири команди, які формують півфінальні пари.

Четвертий етап проводиться за системою «плей-офф». Пари визначаються за результатами жеребкування. Як і на 3-му етапі, матчі відбуваються до двох перемог, в разі однакової кількості перемог, грається, «золотий сет», а команда-господар визначається жеребкуванням.

П’ятий етап - фінальний матч. Він відбувається на нейтральному майданчику і з однієї гри.

Повний календар першого етапу Кубку України ви зможете знайти ТУТ.

Календар чоловiчої Суперлiги України сезона 2016\17 ТУТ.