В Чернігів в гості до «Педуніверситету-ШВСМ» приїхали чемпіон України серед аматорів вінницький «Екодім», одеськиій «Заваір», а також студенти столичного «НУВФСУ».

Перед усім відзначимо повернення на національну арену одеської команди майстрів. Вона не є правонаступником «Буревісника»/ «Політехніка»/ «Шляховика»/ «Діаманта», але свої матчі проводитиме саме в Одесі, тож можна говорити про повернення волейболу в місто з великими традиціями цього виду спорту. Нагадаємо, востаннє одеська команда («Діамант») грала на національному рівні в сезоні-2010/11. Напевно, саме одесити, а також чернігівські та вінницькі волейболісти боротимуться за дві путівки в наступний етап Кубку України.

Максим ПАРХОМЕНКО, головний тренер команди «Заваір»:

- В минулому сезоні команда «Заваір» представляла Березовський район в чемпіонаті Одеської області. І ось завдяки Василю Задорожнюку - засновнику та спонсору команди - ми заявилися у вищу лігу та Кубок України. У складі в основному увійшли вихованці одеського волейболу, а саме СДЮСШОР-2. Серед гравців – Сергій Пересунчак, Олександр Горбачов, Олександр Чечін, Віктор Щеколюк, який виступав у свій час за «Кримсоду», Олександр Акінін, відомі по виступам у змаганнях з пляжному волейболі Едуард Резнік, Олександр Лисяний та Сергій Сергієнко. Хлопці досвідчені, володіють певним рівнем майстерності та фізичної підготовки, тепер належить зробити з них команду.

- Розкажіть, як готувалися до сезону?

- Готувалися до сезону із серпня місяця на базі спорткомплексу одеського Медуніверситету, а гратиме, скоріш за все, в залі СКА. В період підготовки зіграли з хмельницьким «Новатором» (2:3), який був на зборі в Чорноморську. Що стосується задач в Кубку України, націлюємося на вихід в наступний раунд змагань.

За матерiалами прес-служби ФВУ