В четвер 29 вересня о 13.30 в офісі ФВУ (Київ, вул.Трьохсвятительська, 13, оф. 5) відбудеться жеребкування 2-го етапу Кубку України сезону-2016/17.

 УЧАСНИКИ 2-ГО ЕТАПУ

На 2-етапі до числа учасників увійдуть чотири команди Суперліги – «Дніпро», «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів), ВСК «Юракадемія» (Харків) та ВК «Вінниця». На другому етапі також зіграють, колективи, які відібралися за підсумками 1-го етапу: львівські команди «Булава» та «ВК Барком-Кажани-2», «Бахмут» з однойменного міста, харківська команда «ХОВУФКС-Юридична академія-2», хмельницький «Новатор», нетішинський «ХАЕС-НАЕК», вінницький «Екодім», а також чернігівський «Педуніверситет-ШВСМ».

Команди будуть розділені на три групи по чотири команди в кожній. По дві кращі виходять до третього етапу змагань, де їх вже чекають фіналісти Кубку України-2015/16 – харківський «Локомотив» та львівський «ВК Барком-Кажани». 

ПРОЦЕДУРА

Спочатку будуть назначені «матки» груп – згідно ієрархії Кубку України сезону-2015/16, щоб в одній групі не опинилися всі найсильніші колективи. Таким чином, групу А-1 очолить бронзовий призер Кубку – «Дніпро», групу Б-1 – «Буревісник-ШВСМ», який посів четверте місце. Команда, яка очолить групу В-1 визначиться шляхом жеребкування між «Юракадемією» та ВК «Вінниця».

Після цього «невдаха» жеребкування переходить в загальну корзину. Далі йде безпосередньо процес розподілу команд по групах: по черзі – група А-1, потім Б-1 та В-1 – витягуються другі, потім треті, а за ними і четверті учасники кожної з груп. 

Другий етап відбудеться 7-9 жовтня. Господарі груп будуть визначені після завершення жеребкування.

УЧАСНИКИ ЖЕРЕБКУВАННЯ

Жеребкування за участі керівників Федерації волейболу України – президента ФВУ Михайла МЕЛЬНИКА, голови Директорату ФВУ – Андрія ЛЬОПИ, генсека ФВУ – Анатолія СОТНІКОВА. Також запрошені для участі в жеребкуванні представники всіх команд-учасниць 2-го етапу Кубку України.

Жеребкування Кубку України проводиться вперше, раніше команди розподілялися по групах згідно ієрархії.