У чвертьфінальних матчах турніру фактор рідних стін може мати величезне значення.

Новорічне свято дозволило волейболістам, так би мовити, трохи перевести дух і набратися позитивних емоцій. Тому до своїх перших матчів у 2018 році вони, напевно, підходять у піднесеному настрої. А такими є досить відповідальні протистояння в рамках чвертьфіналу Кубка України…

ХАРКІВ

ЛОКОМОТИВ – СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ

(4 січня – початок о 17.00. 5 січня – о 15.00)

У грудні спортсмени «Серця Поділля» переконливо довели, що таки помітно додали і нині спроможні грати на рівних з визнаними фаворитами Суперліги. Тому їхній візит до Харкова на кубкові поєдинки із діючим чемпіоном країни, насправді, аж ніяк не здається безперспективним. Звичайно, «Локомотив» має кращі шанси на загальний успіх, адже обидва матчі проводитиме вдома, де, як відомо, і стіни допомагають. Але «сердечки» давно вже позбулися так званого мандражу дебютантів Суперліги, і сьогодні в своїх амбіціях «залізничникам» нічим не поступаються. Отже, нема сумнівів, нас очікують дуже цікаве волейбольне видовище!   

ЛЬВІВ

БАРКОМ-КАЖАНИ – ВК МХП-ВІННИЦЯ

(4 січня – початок о 18.00. 5 січня – о 12.00)

Аналогічна інтрига передбачається і в протистоянні у Львові, де зустрінуться два інших реальних претенденти на здобуття почесного трофею. Нині, як відомо, він належить «Баркому-Кажани», і львів’яни однозначно не мають бажання розставатися із ним. Тим більше, у рідних стінах Палацу спорту «Галичина». І хоч грудневі поєдинки в рамках чемпіонату Суперліги, рівно як і рамках Кубка ЄКВ, підопічні Угіса Крастіньша провели не кращим чином, якраз це і має стати для них додатковим стимулом у намаганнях реабілітуватися в очах уболівальників.

Що ж до вінничан, то в нинішньому сезоні вони, за підтримки потужного спонсора, значно зміцнили свій кадровий потенціал та націлилися на найвищі досягнення. В тому числі – і в національному Кубку. Таким чином, і в цій парі слід очікувати напрочуд непередбачуваного дійства!

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

НОВАТОР – ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ

(4 січня – початок о 17.00. 5 січня – об 11.00)

І знову – віват, інтрига! Обидві команди у нинішньому сезоні демонструють не досить стабільну гру, чередуючи вдалі ігрові відрізки та результати із невдалими. Тож чого від них можна очікувати у будь-якому новому поєдинку – прогнозувати важко. Тому й не будемо.

Єдине, що і в цьому протистоянні фактор рідних стін може відіграти суттєву роль на користь «Новатора». Адже харків’яни значно впевненіше почуваються у себе вдома…

ВІННИЦЯ

БУРЕВІСНИК-ШВСМ – ВСК МХП-ВІННИЦЯ-2

(4 січня – початок о 17.00. 5 січня – об 11.00)

Нарешті, черговий абсолютно непередбачуваний дует суперників. В обох командах, незважаючи від їхнього нинішнього статусу, виступають багато молодих гравців, а де змагається молодість – там неодмінно присутній особливий азарт і непоступливість. Отже, і тут можна очікувати будь-якому результату, аж до «золотого сету».

Що ж, новий 2018 рік починається у вітчизняному волейболі дуже цікаво!

ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ