Наставники усіх чотирьох команд відзначили особливий підтекст анонсованих поєдинків.

20-21 січня відбудуться півфінальні матчі розіграшу Кубка України, в яких зустрінуться «Новатор» - «Локомотив» і «Барком-Кажани» - ВСК «МХП-Вінниця». Напередодні відповідальних протистоянь головні тренери усіх чотирьох команд підкреслили їхню особливу значимість і характер, зауваживши, що в них багато залежатиме від психологічної стійкості волейболістів…

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

НОВАТОР – ЛОКОМОТИВ

(20 січня початок о 16 годині. 21 січня – початок об 11 годині) 

Роман КОВАЛЬЧУК (головний тренер «Новатора»):

- Яким є наш настрій? Знаєте історію про 28 панфілівців? Так от навіть якщо це і вигадка, то все одно наш настрій можна назвати ідентичним отих воїнів. Відчайдушно боротися за кожен м’яч, за кожне очко – гадаю, тільки так і можна здолати діючого чемпіона країни. Звісно, його статус викликає особливу повагу, але ж разом із тим додає стимул скласти йому гідну конкуренцію. У суперника дуже багато позитивних «козирів», проте наша сила полягає в спроможності абсолютно не звертати на них уваги, а бити їх власними «джокерами». Чи є вони в нашому арсеналі? Насправді, вони є у кожної команди. Однак дуже непросто вміти викласти їх у найбільш підходящий момент. Я переконаний, що ми із цим завданням зможемо впоратися успішно. Принаймні, легкої прогулянки до фіналу ми «Локомотиву» однозначно не гарантуємо! 

Ігор ЗЯБЛИЦЕВ (головний тренер «Локомотива»):

- Нас вважають фаворитами, однак проти цього судження можна віднайти чимало «але». Насамперед, особливий психологічний настрій суперників. Адже для них обіграти діючого чемпіона – дуже почесно і престижно. Тож із нами всі без винятку борються із неймовірним ентузіазмом. Ось візьміть, для прикладу, «Серце Поділля». Ми досить впевнено здолали його у чвертьфіналі Кубка, а тижнем пізніше не менш упевнено виграли першу гру в рамках чемпіонату Суперліги. Здавалося б, маємо виграти і другу. Проте настрій вінничан нікуди не зник. Навпаки, попередні невдачі додали їм сил і натхнення. І вони вчетверте поспіль зуміли налаштуватися на нас, наче на останній бій у своїй історії, тож, зрештою, і досягли такої бажаної перемоги.

Не сумніваюся, саме так налаштовуються на протистояння з «Локомотивом» і хмельничани. І тут на їхню користь гратимуть не тільки рідні стіни, але й колективна сила духу. У них нема очевидного лідера, як, наприклад, Віктор Шаповал у «Юракадемії» (хоча ліберо Сергій Кисіль – майстер високого рівня!), однак є команда стратегія «один за всіх – і всі за одного». Тож проти неї в нас абсолютно нема права на помилку. У Кубку України, на відміну від національної першості, кожна з них може стати фатальною.  

Звичайно, у нас також присутній особливий настрій. Навіть досвідченіший Юрій Томин, якому серйозно дошкуляє травма, не менш серйозно заявив мені: «Якщо виникне необхідність – вийду на майданчик навіть на уколах і заморозці!» І це найбільш красномовно свідчить про наш загальнокомандний настрій. Ми прагнемо пробитися до фіналу!

ЛЬВІВ

БАРКОМ-КАЖАНИ – ВСК МХП-ВІННИЦЯ

(20 січня початок о 18 годині. 21 січня – початок о 12.30) 

Угіс КРАСТІНЬШ (головний тренер «Баркома-Кажани»):

- Ми є чинними володарями почесного трофею і, звісно, розставатися з ним не збираємося. Разом із тим розуміємо, що протистояння з вінницькою командою, навіть у статусі представника вищої ліги, буде дуже складним і напруженим. Вона не приховує намірів зіграти у фіналі, отже, докладе для виконання цього завдання максимум зусиль. І навіть більше.

Але я вірю у своїх гравців, у їхній характер, у їхню майстерність. Ми вже відчули, як воно – бути тріумфаторами національного Кубка. І дуже хочемо повторити ці приємні миттєвості. А це просто чудовий стимул!

Васиф ТАЛИБОВ (головний тренер ВСК «МХП-Вінниця»):

- Нашим керівництвом окреслені чіткі завдання, тому я, звісно, допомагатиму фактичному фарм-клубу боротися за здобуття путівки до фіналу. Звичайно, залучимо для виконання цього завдання наших найсильніших гравців, але, наприклад, Тимофій Полуян під час одного з останніх тренувань підвернув ногу, тож його участь під знаком питання.

У чому основна сила «Баркома-Кажани»? Гадаю, у колективізмі. У львів’ян кожен виконавець дуже сильний, плюс – у них дуже сильний фахівець тренерського цеху Угіс Крастіньш. Отже, нас очікує дуже жорстке випробування на міцність.

Два матчі у Львові? Насправді, нам байдуже, де грати. Адже запросто можна двічі програти і на власному майданчику. На моє переконання, головне тут – абсолютна самовідданість та чітке виконання тренерських настанов. У Кубку це має подвійне значення, оскільки ніхто не має права на помилку. Хто більше помилився – той і програв!

Розклад та трансляції півфінальних матчів Кубку України 2017\18