Цими днями визначилися фіналісти Кубку України 2017\18.

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» дала гідний бій «Хіміку», проте втратила свій шанс в останніх розіграшах перших двох сетів.

ЗАПОРІЖЖЯ

ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ – ХІМІК – 0:3

(22:25, 23:25, 17:25)

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Пугач, Леженкіна, Козиряцька-Середа (к), Пасс, Попель, Лохманчук; Ніколайчук (л), Перепич (л), Лапікова, Кутнякова. Тренери – Володимир БУЗАЄВ та Ірина КОМІССАРОВА.

«Хімік»: Напалкова, Дудник, Карпець, Крайдуба, Бойко, Дрозд; Нємцева (л), Степановська (к), Хобер. Тренер – Андрій РОМАНОВИЧ.

Судді: Ковальчук, Самодай.

Тривалість матчу: 74 хв. (25+25+24).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Лохманчук – Дрозд.

28 січня. Запоріжжя. СК ЗНУ. 257 глядачів. 

Після «сухої» поразки у Німеччині в першому матчі 1/8 Кубка ЄКВ южненки повернулися в Україну не в найкращому настрої. Це стало добре зрозуміло із самого початку звітного матчу. Підопічні Андрія Романовича тривалий час не могли налагодити ні надійний блок, ні прийом, через що швидко опинилися в ролі наздоганяючих. Головним їхнім кривдником виступила лідер та кращий бомбардир дівочої збірної України U-19 Вікторія Лохманчук, чиї потужні «постріли» ставали для суперниць нерозв’язною проблемою. І хоча «гармата» Анастасії Крайдуби теж нагадувала про себе досить частенько, «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» постійно вела перед 2-3 м’ячі. Однак коли гра перевалила за двадцять очок, господарок майданчику наче підмінили. Насамперед, в одну мить кудись прийом. І гості одразу ж скористалися цим. Дві останні подачі у виконанні Олени Напалкової хитрими чи занадто потужними ніяк не назвеш, проте й вони викликали по той бік сітки дивну чехарду. Тож першого разу у зв’язуючої «Хіміка» вийшов «чистий» ейс, а другого - проблемний для суперниць розіграш, після чого Крайдуба закрила партію могутнім ударом з другої зони.

Другий сет за своїм сценарієм майже повністю нагадав попередній. Запоріжанки знову вигравали, і знову «налажали» у кінцівці, дозволивши «Хіміку» не довести справу до «більше-менше». Власне, цей момент і став кульмінаційним, оскільки в третьому сеті підопічні Володимира Бузаєва вже геть втратити кураж. І южненки преспокійненько довели матч до рахунку – 3:0.

khimik-orbita

Як і в першому матчі, «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» знову не використала свій шанс в кінцівці партії

Протистояння запорізького клубу проти діючого чемпіона на володаря Кубка України видалося цікавим. Принаймні, підопічні Володимира Бузаєва не відбували номер, а склали грізним суперницям цілком гідну конкуренцію. Однак у кульмінаційних моментах в обох поєдинках їм елементарно не вистачило холоднокровності. А «Хімік», як відомо, помилок не пробачає…

ХІМІК – ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ – 3:0

(26:24, 25:11, 25:9)

«Хімік»: Напалкова, Дудник, Карпець, Крайдуба, Бойко, Дрозд; Нємцева (л), Маєвська, Микитюк. Тренер – Андрій РОМАНОВИЧ.

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Пугач, Леженкіна, Козиряцька-Середа (к), Пасс, Савченко, Лохманчук; Ніколайчук (л), Перепич (л), Попель, Кутнякова, Дударенко, Олійник. Тренери – Володимир Бузаєв та Ірина Коміссарова.

Судді: Самодай, Ковальчук.

Тривалість матчу: 67 хв. (30+20+17).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Дудник – Лохманчук.

29 січня. Запоріжжя. СК ЗНУ. 147 глядачів.

Перший матч – 3:0

На відміну від першого матчу, цього разу у стартовій партії южненські волейболістки спробували одразу ж втекти у солідний відрив. І це їм вдалося. Чотири поспіль подачі Олени Напалкової виявилися для суперниць нерозв’язною проблемою, після чого їхні наставники екстрено запросили тайм-аут. Причому, провели його дуже продуктивно, адже запоріжанки наче прокинулися і швидко налагодили прийом. А після цього відчайдушно кинулися відіграватися. Як і днем раніше, найбільше южненкам допікали потужні «постріли» Вікторії Лохманчук. Не втрачала свої шанси і Олена Козиряцька-Середа. І наприкінці сету рахунок, нарешті, став рівним – 22:22.

Далі на майданчику розпочалися нервові «гойдалки», в яких більш холоднокровними виявилися підопічні Андрія Романовича.

Хоч як прикро для місцевих уболівальників, та після цієї невдачі гра запоріжанок відверто «посипалася». Кількість помилок в їхніх діях знову почала зашкалювати, а, як ми вже казали, зазвичай «Хімік» помилок не пробачає. Не пробачив і нині…

Таким чином, у фінальному протистоянні, що відбудеться 17 лютого в Черкасах, силами знову поміряються «Хімік» та «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ». Нагадаємо, що в поточному сезоні ці команди один трофей між собою вже розіграли. У поєдинку за Суперкубок у тих же Черкасах гору взяли южненки – 3:1. Як станеться цього разу?..

Відзначимо, що в цей же день буде розігран і Кубок України серед чоловічих команд - фіналістами стали харківський "Локомотив" та львівський "Барком-Кажани".