17 лютого у Черкасах відбудеться фінал Кубку України з волейболу. На паркеті місцевого ПС «Будівельник» ВК «Барком-Кажани», володар Суперкубку та Кубку України 2016/2017 років, позмагається за трофей сезону 2017\18 з харківським «Локомотивом». Про настрій «кажанів» та підготовку до гри – у інтерв’ю з головним тренером клубу Угісом Крастіньшом.

- Як налаштована команда до фіналу Кубку України з волейболу?

- Триває підготовчий етап, тренування. І хлопці налаштовані позитивно. На цих вихідних у нас були досить тяжкі ігри, що дуже добре. Грати було не так легко. Довелось серйозно викладатись як тактично, так і фізично та психологічно. По своєму характеру фінальний матч у Черкасах буде схожий.

- Команда підкріпилась центральним блокуючим Юрієм Семенюком, який повернувся у гру після травми. Він братиме участь у фіналі?

- Так, звісно. Він уже в повну силу на майданчику, тому буде з командою в Черкасах. І це дуже добре, тому що цю позицію ми укріпили і вона більш сильна.

- Тренування перед матчем виглядають традиційно чи щось змінили?

- Тренуємось як зазвичай, але з невеликим врахуванням особливостей суперника. А в цілому – змін жодних немає.

- Чого чекаєте від гри?

- Фінальний матч Кубку України з волейболу буде непростим і водночас цікавим. Динамічним та видовищним, оскільки обидві команди мають досвід гри у фіналі. А від своєї команди чекаю віддачі та витривалості. Ми налаштовуємось на перемогу.

- Чого може забракнути на такому матчі?

- Хочеться бачити на майданчику вболівальників. Бо будь-яка людина, яка з’явиться в залі з шаликом «кажани» чи з якоюсь іншою символікою нашого клубу – це, звісно, для нас дуже велика психологічна підтримка. Гравцям важливо відчути, що вони не одні у цьому бою. За них переживають та вболівають. Тому ми раді кожній підтримці і цінуємо наших глядачів.

- Після фіналу ви продовжуєте участь у Чемпіонаті України.

- Так. Далі плей-оф і після цього для тих «кажанів», які не у Збірній України – канікули. Попереду ще серйозні виїзні матчі з «МХП-Вінниця». При чому вони відбудуться фактично одразу після фіналу Кубку України – 23-24 лютого. Ми вже грали з цією командою неодноразово і ніколи не було просто. Думаю, вони прикладуть серйозних зусиль до гри.

 

"Локомотив" vs "Барком". Анонс финального матча Кубка Украины 2017\18 (ВИДЕО)

Трансляція фінального матчу