Завадити пробитися до наступного раунду змагань представникам Суперліги може лише велике диво.

Одразу за чоловіками, на старт перегонів кубкового турніру виходять і жінки. Проте тут, хоч як прикро, бажаючих кинути гідний виклик представникам Суперліги виявилося небагато. На цей крок зважилися лише ВК "Полісся", ХОВУФКС та "Інваспорт-Метеор". І, відверто кажучи, їхні шанси на вихід до наступного етапу змагань виглядають примарними...

ПЕРШИЙ ЕТАП

Група А (Луцьк, СК ОДЮСШ)

28 вересня

17:30 "Волинь-Університет-ОДЮСШ" - "Регіна-МЕГУ-ОШВСМ"

29 вересня

13:00 "Регіна-МЕГУ-ОШВСМ" - "Інваспорт-Метеор"

30 вересня

12:00 "Волинь-Університет-ОДЮСШ" - "Інваспорт-Метеор"

 

Група В (Житомир, СК "Динамо")

19 жовтня

"Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ" - ВК "Полісся"

"Білозгар-Медуніверситет" - "Новатор"

20 жовтня

ВК "Полісся" - "Новатор"

"Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ" - "Білозгар-Університет"

21 жовтня

"Білозгар-Медуніверситет" - ВК "Полісся"

"Новатор" - "Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ"

 

Група С (Запоріжжя, СК ЗНУ)

28 вересня

17:30 "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ" - "Університет-ШВСМ"

29 вересня

12:00 "Університет-ШВСМ" - ХОВУФКС

30 вересня

12:00 "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ" - ХОВУФКС

Згідно регламенту проведення Кубка України, до другого етапу змагань виходять по дві найсильніші команди із груп А та С, і три найкращі команди - із групи В. Таким чином, шанси столичного "Інваспорт-Метеора" апріорі виглядають безнадійними. Натомість, ВК "Полісся" має нагоду скористатися фактором рідних стін і кинути гідний виклик переважно молодим складам своїх суперниць. Проте той же "Новатор" у стартовому турі чемпіонату Суперліги, здолавши на виїзді срібного призера минулої першості - досить міцний колектив "Волинь-Університет-ОДЮСШ", продемонстрував націленість, принаймні, на потрапляння до квартету сильніших. Такі ж завдання стоять і перед командами з Тернополя та Вінниці. Тож чинному чемпіону першої ліги із Житомира доведеться добряче постаратися аби вибити з кубкового розіграшу будь-кого з них. 

Що ж до ХОВУФКС, то успішно витримати протистояння з суперниками із Чернігова та Запоріжжя йому також навряд чи по силах. Тим більше, на рідному паркеті "Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ". Однак дива у волейболі - справа досить таки не рідка. А чи станеться одне з них у стартовому раунді жіночого Кубка України - незабаром дізнаємося!