Представники Суперліги понесли у турнірі першу втрату.

Оскільки з кожної групи до наступного раунду змагань виходило по дві команди, то, відповідно, шанси на це представників елітного дивізіону об’єктивно виглядали значно кращими. Однак не так сталося, як гадалося. Якщо в Луцьку все обйшлося без несподіванок, то у Запоріжжі ця сама несподіванка таки стала реальністю...

ПЕРШИЙ ЕТАП

Група А (Луцьк)

«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ» - 3:0

(25:19, 25:13, 25:10)

«РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ» - «ІНВАСПОРТ-МЕТЕОР» - 3:0

(25:20, 25:13, 25:14)

«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» - «ІНВАСПОРТ-МЕТЕОР» - 3:0

(25:19, 25:9, 25:16) 

Враховуючи нинішні можливості «Інваспорт-Метеора», від цього скромного столичного клубу на сенсації апріорі не очікували. Бо «Волинь-Університет-ОДЮСШ» зберегала фактично весь свій «срібний» склад (за винятком Ірини Собчук) зразка минулого сезону, а «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ», хоч і зазнала суттєвих кадрових втрат, опускатися нижче прийнятної планки свого поточного арсеналу теж не збиралася. Тож їхні впевнені перемоги над киянками стали цілком закономірними.

Група С (Запоріжжя)

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ» - 3:0

(25:19, 25:19, 25:7)

«УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ» - ХОВУФКС - 2:3

(19:25, 25:23, 25:20, 22:25, 9:15)

 «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - ХОВУФКС - 3:0

(25:19, 27:25, 25:22) 

Здавалося, що і в цьому тріо шанси представників Суперліги сумніву не підлягають. Так, «Університет-ШВСМ» минулий сезон провів у «вишці» і сильнішим влітку однозначно не став, але ж і повернувся від до еліти зовсім не випадково. Що ж до колективу ХОВУФКС, то у попередньому чемпіонаті він показав схвальну амбіційність, проте у вирішальный битві за чемпіонський титул у першій лізі поступився ВК «Полісся» з Житомирщини. Однак наполеглива праця тренерського дуету Ольга Ахлестіна – Станіслав Люгайло (нагадуємо, що він – олімпійський чемпіон 1964 року!) і наявність кількох перспективних майстрів із різних молодіжних збірних мала б чернігівчанок налаштувати на максимально бойовий лад. Однак цього не сталося. Надто вже багатьох помилок припускалися підопічні Володимира Жули. Особливо на прийомі, оскільки харків’янки записали собі до активу одразу 13 ейсів! І хоча фантастичну бомбардирську націленість виказала Юлія Українець (29 очок із відсотком влучності 60!), яку традиційно підкріпила завидними стараннями Ганна Жула (20 очок), в підсумку їхніх зусиль виявилося недостатньо...

Вже у стартовому сеті на шість очок Українець своїми п’ятьма відповіла Ірина Ногіна (загалом записала собі до активу 19 пунктів), та й помилялися представниці Харкова значно менше. Хоча дозволили собі провал, через що впевнена перевага 22:12 перетворилася на 22:19. Однак у кульмінаційний момент дві неточні атаки Жули стали фатальними.

Щоправда, коли у другому сеті «гармата» Жули запрацювала на повну (набрала 7 очок), «Університет-ШВСМ» спромігся перехопити ініціативу. І у вирішальний момент помилилася вже Ногіна.

У третій партії чернігівчанки примудрилися розтринькати солідну перевагу – 11:5 до загрозливих – 12:14. Однак надалі дуже вдало підключилася Українець, після чого її команда набрала 8 очок поспіль і, зрештою, вирвалася вперед – 2:1.

Та знітити волейболісток ХОВУФКС виявилося неможливо. У четвертому сеті на допомогу Ногіній своєчасно підключилася Анастасія Святенко (6 очок у сеті та 16 – загалом у поєдинку), і та ж Ногіна поставила суперниць перед необхідністю визначити сильнішого на тай-брейку. А там, завдяки, насамперед, її вдалим діям ХОВУФКС набрав чотири очки поспіль – 7:3 і надалі свого вже не втратив. Заключну крапку шикарним блоком поставила Святенко.

Ось так представники Суперліги понесли у змаганнях національного Кубка першу втрату. А харків’янки на куражі наступного дня добряче попсували нерви ще й господаркам майданчику. Останніх врятували 18 очок Поліни Пасс та 7 результативних блоків проти жодного у суперниць.

Нагадаємо, що матчі у групі В у Житомирі відбудуться 19-21 жовтня.