В п’ятницю у Львові розпочнеться боротьба за єдину путівку в Суперлігу. Напередодні 1-го туру наставники команд-учасниць відповіли на декiлька питаннь. Слово головному тренеру «ЕкоДома» Валерію КОПИЛОВУ:

- Готовність команди до 1-го фінального туру оцінюю на «4» за п’ятибільною шкалою, - зазначив Валерій Миколайович на початку бесіди.

- Чому саме так?

- Один з наших центральних Дмитро Міщук отримав неприємну травму пальця при грі на блоці – прийшлося зашивати. Плюс весна. Добрий настрій, можливо, навіть, надто добрий, є деяка розслабленість у зв’язку з нашими результатами на першому етапі. Я хлопцям про це говорив. Це чисто психологічний момент – нічого не поробиш. А так - команда готова до фінального турніру.

- «ЕкоДім» обіграв своїх конкурентів на другому етапі з однаковим рахунком 3:0. Ваша думка про суперників.

- Не буду говорити про кожного, скажу взагалі, адже вони приблизно рівні за класом. Можливо, якась команда в чомусь краще за іншу, в чомусь гірше, але в цілому, повторюся, приблизно рівні. Тому я своїм хлопцям і говорю: «Розслаблятися з жодним суперником неможна, за це можна поплатитися». Зрозуміло, що ми сильніше, що ми потужніше, але історія знає багато випадків, коли фаворит зазнавав поразку через недооцінку. Тож розслаблятися, повторюсь, аж ніяк неможна, адже на тому боці стоять волейболісти, які теж прагнуть до перемоги. Впевнений, що наші суперники дуже хочуть нас обіграти. Був у нас один такий матч в Хмельницькому. Ми приїхали в день гри, вийшли на майданчик розслабленими і, можна сказати, відскочили. Тож нам треба всіх обіграти, а потім говорити, що ми сильніше.

- Тож головна проблема зараз – питання психологічного настрою підопічних, так?

- Так. Програти ми можемо тільки в тому випадку, якщо не впораємся психологічно, адже за іншими показниками ми переважаємо наших суперників. Тож треба відповідно налаштовуватися та вирішувати поставлену задачу. А задача у нас, як відомо, вихід у Суперлігу. Таку ціль поставив перед нами наш спонсор – Сергій Кушнір, який дуже хоче, щоб команда «ЕкоДім» була представлена у вищому дивізіоні українському волейболі. Тому у нас такий склад, тому так граємо.