Головний тренер львівської «Булави», яка приймає 1-й фінальний тур, Юрій МАЛЬЧИЦЬКИЙ відповів на декiлька питаннь стосовно першого фiнального туру.

- Готувалися у звичному режимі, як і до матчів регулярного чемпіонату, - зазначив керманич львівської команди, яка, нагадаємо, фінішувала другою в регулярному чемпіонаті.- Нічого особливого в підготовку не додавали, адже наші гравці працюють, тож графік підготовки дуже складно поміняти, навіть додати одне тренування.

- Готовністю команди задоволені?

- Так, задоволений. Сезон був важким. Нажаль, декілька провідних гравців поїхали працювати за кордон. Але заявка у нас велика вибір є. Немає одного, інший має можливість грати. Тобто є певна взаємокомпенсація. В заявці двадцять гравців, тож набрати боєздатну шістку ми завжди можемо.

- Домашній тур напевно особливий для команди, хочеться показати себе з кращого боку перед своїми вболівальниками?

- Так, є така мотивація. Тим більше, що своїх вболівальників ми, можна сказати, знаємо в обличчя – і у «Баркома-Кажанів», і у нас вони одні й ті ж. Взагалі, вдома полегше грати – і підтримку маємо, і майданчик свій, але разом з тим є висока відповідальність. Тому ми націлені боротися за перемогу в кожному матчі. Суперники у нас досить серйозні та сильні. Тож доволі складно спрогнозувати, як розгортатиметься боротьба у фінальному турнірі. Кому більш пощастить, той і буде в призерах.

- Серед суперників напевно виділяється «ЕкоДім»?

- Так. Вінницька команда має два рівноцінних склади, на голову вище, наприклад, нашої команди за ростовими даними і вже зараз готова грати в Суперлізі. Мають велику мотивацію, мають фінансування, тож, думаю, що «ЕкоДім» завоює путівку у клас найсильніших.

- Чи може говорити, що «Булава» налаштовуватиметься на ігри з близькими за класом суперниками – «Бахмутом» та «Заваіром»?

- Напевно що так, адже наші команди більш рівні за класом. Але й вінницькій команді ми здаватися не збираємося. Тим більше, що два роки тому ми перемогли «ЕкоДім» в аматорській лізі – з рахунком 3:2. Якщо не помиляюся, це було в Умані.

«Заваір» та «Бахмут» - це непрогнозовані команди. Але вони можуть зіграти дуже добре будь-який матч, тим більше у фінальному турнірі. Взагалі, фінальна частина – це не регулярний чемпіонат, це особливі змагання, тут вже йде боротьба за медалі, тому кожна команда налаштовується тільки на перемоги, і кожне очко треба буде просто видряпувати. Наша ж задача – потрапити в призову трійку.