Сумська команда на характері виграла запекле протистояння за золоті медалі.

Як відомо, до початку вирішального туру шанси на чемпіонський титул зберігали всі учасники так званого «Фіналу чотирьох». Тому не дивно, що фактично в кожному його поєдинку на майданчику панувала атмосфера безкомпромісної боротьби та захоплюючої інтриги. А тріумфував у підсумку той, хто виявив трішечки більше наполегливості, сили волі та ігрового натхнення…

СЛОБОЖАНСЬКЕ

«Олюртранс» - «Фаворит» - 1:3 (27:25, 22:25, 19:25, 27:29)

«ШВСМ-СумДУ» - «Зміївський енергетик» - 3:2 (25:21, 30:28, 24:26, 21:25, 15:4)

«ШВСМ-СумДУ» - «Олюртранс» - 3:2 (25:27, 25:21, 25:20, 23:25, 15:10)

«Зміївський енергетик» - «Фаворит» - 3:2 (23:25, 25:12, 23:25, 33:31, 15:8)

«Фаворит» - «ШВСМ-СумДУ» - 3:0 (25:16, 25:23, 25:19)

«Олюртранс» - «Зміївський енергетик» - 1:3 (25:13, 16:25, 14:25, 11:25) 

Як ми вже розповідали, «ШВСМ-СумДУ» виявився чи не першим клубом, який із самого початку сезону відверто проголосив курс на здобуття путівки до Суперліги. І дуже швидко почав доводити серйозність цього наміру якістю гри. Попервах не все складалося добре, але поступово сумчани набрали хід і до «Фіналу чотирьох» підійшли вже в статусі одного з головних фаворитів. Лідерство після першого фінального туру це підтвердило. Однак головна боротьба була попереду, бо в Слобожанському підопічним досвідченого спеціаліста Володимира Бабкова і відомого колишнього ліберо Дениса Зуя належало обов’язково перемогти хоча б основних конкурентів із «Олюртранса» та «Фаворита». А тут ще й «Зміївський енергетик» у рідних стінах набрався неабиякого куражу, який змусив сумських волейболістів відсражатися першу в турі «п’ятихатку». На щастя для їхніх уболівальників, після двох виснажливих «більше-менше» сил на тай-брейк у них залишилося більше.

Друга «п’ятихатка», яка вже могла вирішити долю чемпіонського титулу, «підстерегла» сумчан у другому матчі в особі спортсменів «Олюртранса». Ті, поступившись напередодні Фавориту», значно погіршили власні шанси, тож їм теж необхідно було виправляти ситуацію перемогою будь-якою ціною. Ця сама ціна якраз і змусила суперників визначати сильнішого лише у п’ятій партії. А в ній, як і днем раніше, вправнішими виявилися волейболісти «ШВСМ-СумДУ», які, таким чином, достроково забезпечили собі золоті медалі чемпіонату.

Із честю виконавши головне завдання, в останньому матчі підопічні Володомира Бабкова і Дениса Зуя вже не надто пручалися у протистоянні з «Фаворитом», якого перемога робила срібним призером. Та й сил у попередніх іграх було затрачено забагато. Тож команді з Лубнів вдалося обійтися без зайвого лоскотання нервів і забронювати за собою другий щабель п’єдесталу пошани.

favorit

Ну, а долю бронзових нагород в очному поєдинку вирішували «Зміївський енергетик» та «Олюртранс». У підсумку для луцького колективу цей тур, як кажуть, не склався по повній. І замість, принаймні, срібних медалей, на які він реально претендував до поїздки до Слобожанського, він взагалі залишився ні з чим. Для молодих же місцевих спортсменів титул бронзових призерів став хорошою нагородою за їхню плідну працю і старання протягом усього сезону.

energetik

Таким чином, вітаємо лауреатів і хочемо подякувати всій четвірці найсильніших клубів за дуже цікавий волейбол і боротьбу, що називається, до останнього!