Визначилися всі учасники майбутнього «Фіналу чотирьох».

Перед заключним туром першого етапу чемпіонату на потрапляння до провідної четвірки, яка надалі продовжить боротьбу безпосередньо за комплекти медалей, у приблизно однаковій мірі претендували одразу сім команд - ВК «Полісся», ХОВУФКС, «Орбіта-Спортінтернат», ВК «Полтавчанка», «Львів’янка-ЛДУФК», «Харків’янка» та «Академія-ЗІЕІТ». 

Таким чином, вирішальний тур мав у своєму календарі цілу низку очних принципових поєдинків за участю лідерів. Деякі з них завершилися дещо несподівано.

Насамперед, здивувала «Львів’янка-ЛДУФК». До Нового року підопічні Василя Ковцуна впевнено трималися на переможній хвилі, тож, здавалося, місце принаймні у провідній четверці однозначно збережуть. Однак у минулому турі вони нічого не змогли протиставити волейболісткам ВК «Полісся», а теперь ось у власних стінах примудрилися програти й гостям із Харкова. Причому, що з ними раптом трапилося у зустрічі з «Харків’янкою», пояснити просто неможливо. Львів’янки без особливих складнощів завершили на свою користь стартовий сет – 25:18, добре діяли в наступному... І тут, що називається, буквально на рівному місці взялися чудити. Ну й отримали – 23:25, 21:25, 11:25, та 1:3 – загалом!

Далі колектив Василя Ковцуна ледь здолав ВК «Буковинка» - 3:2 (18:25, 25:17, 19:25, 25:11, 15:7) і, таким чином, у заключному протистоянні туру мав будь-що обігрувати ХОВУФКС. Однак цей представник Харкова, хоча й вкомплектований досить молодими виконавицями, потенційно потужніший за вищезгаданий. Тож підопічні Ольги Ахлестіної та Станіслава Люгайла не залишили опоненткам жодних шансів – 3:0 (25:16, 25:21, 25:18).

Отже, «Львів’янка-ЛДУФК» доволі несподівано опинилася за межею четвірки найсильніших. А туди, крім того ж ХОВУФКС, котре ще із рахунком 3:0 здолало як «Буковинку», так і землячок із «Харків’янки», очікувано пробилася «Полтавчанка», яка не відчула проблем у протистоянні з аутсайдерами – по 3:0 із «Інваспорт-Метеором», СДЮСШОР №2 та «Спортліцеєм». Нарешті, впевнено зберіг свою першу позицію ВК «Полісся», «всуху» розгромивши обох представників Запоріжжя - «Академію-ЗІЕІТ» та «Орбіту-Спортінтернат». І, таким чином, доля останньої перепустки до майбутнього «Фіналу чотирьох» мала вирішитися якраз у запорізькому «дербі». Проте запеклого поєдинку не вийшло: колектив Віри Рум’янцевої, отримавши у своє розпорядження кількох виконавців, які нинішнього сезону не пасли задніх у Суперлзі в складі основи «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ», розгромив своїх землячок, що називається, без варіантів – 3:0 (25:15, 25:23, 25:10).

РЕЗУЛЬТАТИ 5-го ТУРУ

Отже, у «Фіналі чотирьох» комплекти медалей між собою розіграють ВК «Полісся», ХОВУФКС, ВК «Полтавчанка» та «Орбіта-Спортінтернат».