Після дивовижної гри, яку «Юракадемія» продемонструвала у матчах з «Локомотивом», доводиться жаліти лише про одне: ця півфінальна серія закінчилася. Своїми думками щодо розв’язки харківського дербі, яке розвіяло багато стереотипів щодо прогнозованості матчів української Суперліги, поділився капітан юристів Владислав Дiденко.

– Владиславе, були всі передумови для того, аби вітати вас із виходом до фіналу…

– На жаль, нам не вдалося це зробити. Вважаю, що нашій команді не вистачило для перемоги над «Локомотивом» трішки фарту та вдачі. Ми були дуже близькі до фіналу...

– Який вирішальний фактор зіграв у цій дуелі на користь вашого суперника?

– Десь «Локомотиву» допомогли рідні стіни та вболівальники, а десь нам завадила думка про те, що вони – фаворити зустрічі. Що не кажить, але до матчу було саме так. Проте, хотілося б відзначити і хорошу гру суперника. Ще у третій партії останнього матчу ми йшли більш-менш рівно, але вже в четвертій «Локомотив» почав непогано грати у захисті та нейтралізував наш напад. Якісно зіграв Томін, який знайшов протидію для нашого Олега Шевченка.

– Чого хотілося від цього матчу більше: потрапити до фіналу чи перемогти саме «Локомотив»?

– Цікаве запитання. Швидше за все, саме обіграти «Локомотив». Про фінал думав у другу чергу. Це якась особиста цікавість. Справа в тому, що коли ти у вирі боротьби, краще взагалі не думати про те, що стоїть на кону матчу: чи то вихід до фіналу, чи то інші нагороди. Такі думки завжди заважають та відволікають від подій на майданчику. А допускати цього не можна ні в якому разі. Тому намагаюсь думати про такі речі в останню чергу. Є конкретний суперник у кожному конкретному матчі, і виходити на майданчик треба лише для того, що перемогти саме його. Така моя думка.

– За кого будете вболівати у фіналі?

– За «Дніпро». По-перше, я вірю, що дніпропетровці можуть цілком гідно поборотися з «Локомотивом» за перемогу. Переконаний, що якщо б до фіналу вийшла наша команда, нам із «Дніпром» було б зовсім нелегко. Дніпряни вміють створювати проблеми своїм суперникам. По-друге, хочеться, аби «Локомотив» не радів передчасно. Нехай не думають, що, перемігши нас, вони фактично здобули перемогу у Суперлізі. У фіналі їм теж має бути нелегко. І, по-третє, я – за справедливість (посміхається)

За матерiалами прес-служби ФВУ