Найбільш цікавою парою 1-го туру бачиться принципове протистояння в Тернополі між «Галичанкою» та «Волинню». Є інтрига і в парах, які грають в Сєвєродонецьку та Запоріжжі.

«Сєвєродончанка» – «Білозгар-Медуніверситет»

У зв’язку із серйозними кадровими втратами «Сєвєродончанки», вінницька команда має непогані шанси вперше за багато років увезти очки із Сєвєродонецьку

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Наскільки я знаю вінницька команда укомплектувалася Оленою Расточило та Катериною Фроловою, тож явно підсилилася. На що ми зможемо розраховувати в стартових поєдинках, мені складно сказати.

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» – «Регіна-МЕГУ-ШВСМ»

Якщо раніше питання про переможця у матчах з такою афішою не стояло, то у зв’язку з тим, що запорізьку команду залишили всі провідні гравці, у цьому двобої маємо інтригу. В міжсезонні команди зіграли між собою на турнірі в Луцьку. Тоді перемогу здобула «Орбіта», яка спочатку дві партії виграла, потім – дві програла, але на тай-брейку взяла верх з рахунком 17:15.

Великий плюс для «Орбіти» – наявність таких досвідчених гравців як Лідія Лучко та Олена Козиряцька-Середа. Під час спілкування із запорізькою пресою головний тренер «Орбіти» Ірина Комісарова виразила надію, що досвідчені гравці команди згуртують команду та підтримають молодих. В цілому є обидва наставники націлюють свою команди на перемогу.

Ірина КОМІССАРОВА, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- «Регіна» - рівносильний для нас суперник, і цю команду нам потрібно обов'язково перемагати. Я думаю, що у нас для цього є все на даний момент. Тому будемо боротися, будемо битися!. Повне iнтерв'ю з Iриною Комiссаровою

Валерій ПАРХОМЕНКО, головний ВК «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»:

- Гадаю, що з «Орбітою» цілком можна боротися. Все залежить від того, як підійдемо до справи. Як говорив мій тренер, до справи треба підходити усвідомлено і тоді буде результат. Сподіваюся, що повинні виглядати пристойно. Нажаль, не допоможе нам в Запоріжжі Дарина Рудьо, яка напередодні виїзду була прооперована.

«Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» - «Волинь-Університет-ОДЮСШ»

Найбільш цікава пара першого туру чемпіонату України. «Галичанка» і «Волинь» грали в Тернополі і в першому турі двох попередніх чемпіонатів, і обидва рази подвійну перемогу святкували господарки – 3:1 та 3:0.

Віктор ТУРКУЛА, головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ»:

- Технічно та фізично ми готові на 100%, а ось психологічно – складно сказати. Це вже покажуть безпосередньо самі матчі. «Волинь» - хороша команда, але нам по силам ії обіграти.

Інтерв'ю зв'язуючої тернопiльскої команди Альони Стасiвської

Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, головний тренер ВК «Волинь-Університет-ОДЮСШ»:

- Матчі в Тернополі завжди складаються важко для нас. Коли переходиш із залу, який відповідає міжнародним стандарт, в зал, який за розмірами не відповідає вимогам чемпіонату України, звісно дуже складно до нього пристосуватися. Зал і низький, і вузький. В такому залі, хто сильніше б’є, той і виграє. Нашій команді, яка грає в більш класичний волейбол, з використанням високих передач, в такому залі дуже складно.

- На який здобуток розраховуєте?

- Не можу сказати. Тому що не знаю. «Галичанка» досвідченіша за нас – одна Олена Туркула чого коштує. Якщо дівчатка боротимуться за кожний м’яч, то можемо виграти одну-дві партії, а то й цілий матч.

«Хімік» - «Педуніверситет-ШВСМ»

В матчах в Южному, де грають чемпіон та остання команда Суперліги за підсумками минулого сезону – все чітко та прозоро. Тим не менш, наставники ставлять перед своїми підопічними певні задачі.

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Хімік»:

- В першу чергу, перед командою стоїть мета домогтися результату. В офіційних матчах результат - завдання №1. Крім того, ми граємо на своєму майданчику перед своїми глядачами. Це теж важливий фактор, важлива мотивація. Звичайно, нам буде складно щось моделювати в матчах з чернігівської командою, але ще одна задача, яка стоїть перед командою: привчати себе до того, щоб кожну гру, кожну секунду на майданчику проводити з повною віддачою. У матчі Суперкубка ми досить довго зволікали, і це момент, який треба прибирати. Виходимо на майданчик - працюємо з повною віддачою на кожній ділянці ігрового майданчика. Такий девіз повинен бути у гравців.

Володимир ЖУЛА, головний тренер «Педуніверситету-ШВСМ»:

-  Ігри з «Хіміком» розглядаємо як підготовку до суперництва з «Волинню» у 2-му турі. В першу чергу, ці матчі -  відмінний досвід для нас. Націлюємося виграти хоча б партію у чемпіонок.