Головний тренер ВК «Білозгар-Медуніверитет» Юлія ЯКУШЕВА, яка є граючим тренером команди, відповіла на кiлька питаннь за підсумками матчів в Сєвєродонецьку (3:1, 3:1). Вінниця, нагадаємо, зараз на другому місці, набравши 6 очок з 6-ти.

- Юлія, обидва матчі пройшли  за однаковим сценарієм. Невдалі перші партії, а потім перемоги в наступних сетах. З чим ви це пов’язуєте?

- З тим, що в команді нові гравці, зокрема Олена Расточило, Катерина Фролова, ми тільки налагоджуємо зв’язки. Крім цих досвідчених гравців, є й молоді, зокрема ліберо, які вперше грали в такому великому залі, як y Льодовому палаці. Тому був певний збій на прийомі. Є причини і іншого характеру. Нажаль, ми тренуємося лише по одному разу в день, адже в нашому залі міняють вікна, і ми вже два місяці проводимо заняття в технічному коледжі. Нехай говорять, що ми виграли у ослабленої «Сєвєродончанки», але й ми всі останні роки були такими. Втім, сєвєродонецька команда не така проста, як здається, можливо, на перший погляд. Думаю, що цей колектив зміцніє, можливо когось придбає, і ще покаже себе на хорошому рівні.

- Волейболістки, які поповнили склад «Білозгару», вписалися у гру команди?

- Так. Досвід є досвід. Звісно, я не можу сказати, що всі новачки грають у всіх елементах на 100%. Але прихід досвідчених гравців – це відмінний приклад для молодих гравців.  Вони стали по-іншому працювати та відноситися до волейболу. Дуже важливе тут і питання конкуренції. Кожна команда шукає хороших гравців для того, щоб показати високий результат. Є кошти – є гравці і є команда, немає коштів – немає команди, яким би ти не був тренером.

- Які задачі ставляться керівництвом перед командою в цьому сезоні?

- Керівництво – це я і директор клубу Олександр Краєвський. Ми самі собі ставимо цілі та намагаємося їх досягати. Що стосується нинішнього сезону, то загадувати не хочу. Нам з усіма командами буде важко. Ми чимало програвали в минулих чемпіонатах, і нам треба міняти свою психологію на психологію переможця, якщо ми хочемо добитися успіху, а це не так вже і просто. Звісно, ми налаштовані дуже серйозно – і я, і директор клубу, і волейболістки, і наш спонсор. Ми дуже хочемо порадувати нашого офіційного спонсора – «Білозгар», а саме Петра Івановича Тихонюка. Якщо б він не підтримав би нас у складній ситуації, можливо і не було б вже команди у Вінниці. Радує ще й те, що є чимало перспективної саме вінницької молоді.