У рамках другого туру національної першості серед команд чоловічої Суперліги в центрі уваги, насамперед, будуть поєдинки "Буревісник-ШВСМ" - "Барком-Кажани" та "Локомотив" - "Дніпро".

"Буревісник-ШВСМ" та "Барком-Кажани" багато спеціалістів вважають спроможними у нинішньому сезоні не просто вести боротьбу за медалі, але й навіть замахнутися на більше. Та не будемо заглядати настільки далеко. Адже нині обидва колективи лише знаходяться у пошуку, так би мовити, "своєї" гри, і перші матчі це яскраво підтвердили. Наприклад, головний тренер "Буревісника" Микола Благодарний після двох важких гостьових перемог над "Юракадемією" (3:2 і 3:2) відверто зізнався, що ніколи ще не "тасував" склад настільки гарячково, як у тих матчах. Тож і гра команди нагадувала такі собі гойдалки: тільки-но вдавалося зробити вдалий ривок у позитивний бік - як одразу ж слідувало невпинне коливання до негативного. Зрештою, у кульмінаціні моменти "чуйка" наставника не підвела, і він зробив ставку саме на тих виконавців, які й оформили дві перемоги. Тож є таке припущення, що ця сама "чуйка" може стати для "кажанів" справжньою пасткою.

Втім, останні, впевнено "розкатавши" у стартовому турі чемпіонату "Вінницю" (3:0 і 3:0), продемонстрували при цьому не тільки хижацькі здібності в атаках, але й розважливу обережність у моментах, коли суперникам нібито вдавалося відновити в боротьбі рівновагу. Варто додати, що саме ця розважливість багато в чому сприяла тріумфу команди й у недавньому поєдинку за Суперкубок проти "Локомотива". Вміння вчасно застосувати хоча й ризиковані, зате максимально гострі подачі, а також задіяти непробивні блоки - таким арсеналом можуть похвалитися далеко не всі. "Кажани" - можуть. Хоча поки ще лише фрагментарно. Але й цього вже немало. Ну, а якщо Володимир Тевкун стабільно відпрацьовуватиме статус головного бомбардира, то курс колективу під керівництвом Угіса Крастіньша до золотого комплекту нагород незабаром нікого вже дивувати не буде. Хоча, звичайно, волейбольний м'яч - він такий підступний і непередбачуваний, особливо за нинішнього стану справ у чоловічій Суперлізі...  

Що ж до протистояння у Харкові, то там багато чого залежатиме від успішного рішення наставника "Дніпра" Віталія Стадникова щодо пошуку альтернативи основним діагональникам, які заліковують травми. У стартовому турі проти "Новатора", нагадаємо, головному тренеру це вдалося, оскільки, вимушено перевівши в інше амплуа Олександра Терещука, він суперників просто шокував. Утім, розібравшись після поразки 1:3 що до чого, у повторному "побаченні" гравці "Новатора" виявилися аж ніяк не настільки гостинними, ніж напередодні, і безжалісно взяли реванш - 3:0.

Тож, як бачимо, дніпряни здатні на кадрові сюрпризи. Однак якщо для "залізничників" вони такими на ділі не стануть, то психологічна перевага буде вже на їхньому боці. І знайти мілину в захисних порядках "Дніпра" їм буде не так уже й важко. Хоча, звісно, тут ще слід зробити поправочку на виконавську майстерність. Одна-дві помилки цілком можуть отримати статус фатальних.

Що ж до мотиваційного боку, то тут якраз велосипеда суперникам, як фіналістам попереднього чемпіонату, вигадувати не треба. Так, у складах обох команд у міжсезоння сталися солідні зміни, та все одно амбіцій у нинішнього покоління не бракує. "Локомотив", очевидно, прагнутиме довести невипадковість здобуття чемпіонського титулу, "Дніпро" ж, безсумнівно, намагатиметься довести інше. То ж їхнє очне протистояння обов'язково має стати на заздрість видовищним та напруженим.

Ну, а в інших парах "Новатор" - "Юридична академія" та "Фаворит" - "Вінниця" ми очікуємо на запеклі баталії юнацького задору і непоступливості. А переможе нехай той, хто докладе для здобуття успіху більше вагомих аргументів!