У пропущеному протистоянні 4-го туру з'ясують стосунки володарі срібних та бронзових нагород минулого чемпіонату - "Дніпро" та "Юракадемія".

ДНІПРО - ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ

2 та 3 грудня, коли всі інші учасники турніру чоловічої Суперліги відпочиватимуть, "Дніпро" та "Юридична академія" намагатимуться покращити своє нинішнє незавидне становище у турнірній таблиці. Звісно, на відміну від попередньої національної першості, їхнє теперішнє очне протистояння не має статусу боротьби потенційних призерів, однак статус принципових суперників нікуди не зник. Тож можна не сумніватися, що підопічні Віталія Стаднікова намагатимуться будь що виявити щиру гостинність тільки поза межами ігрового майданчику, а колектив Володимира Романцова попри все прагнутиме максимально скористатися нею і під час обох матчів.

Суперникам є що знаходити і втрачати. "Дніпро" після п'яти турів посідає шосту позицію, а "Юракадемія" - сьому і, звісно, таке становище речей нікого не влаштовує. Втім, у разі подвійного успіху кожна з команд одразу ж підніметься до верхньої частини турнірної таблиці - а це чудовий стимул! До того ж для програвшого вартість "нулів" буде особливо болючою. Адже вчорашньому призеру бути сьогодні одним із аутсайдерів - це важко і в плані іміджу, і суто психологічно. Тому, сподіваємося, обидва наставники та їхні підопічні намагатимуться довести, що, образно кажучи, списувати їх з рахунку у нинішньому чемпіонаті аж ніяк не можна. Тим більше, самолюбства молодим волейболістам не займати, і вони дуже скучили за гучними перемогами.

Якщо спробувати спрогнозувати результати, то, здається, шанси господарів майданчику дещо вищі. По-перше, дніпряни гратимуть у рідних стінах, по-друге - в обоймі Віталія Стаднікова дещо кращий вибір виконавців. Утім, якраз це може додати підопічним Володимира Романцова додаткового куражу, бо серед них також є майстри належної кваліфікації. Отже, здається, перемога дістанеться тому, хто зуміє краще використати свої сильні сторони і, звісно, припускатиметься меншої кількості помилок. А їх у грі обох команд у стартових турах чемпіонату спостерігалося чимало. Однак на те вони і є стартовими, щоби всі недоліки залишити саме в них. І в анонсованих матчах, маємо надію, глядачі побачать видовищне інтригуюче протистояння, де "першу скрипку" відіграватимуть уже не помилки, а майстерність, самовіддача та завидна ігрова дисципліна.

РОЗКЛАД ТА ТРАНСЛЯЦIЯ