У черговому турі національної першості зустрічаються пари суперників, де перші апріорі сильніші за других. Та чи гарантує їм це перемоги?Після новорічних свят представники чоловічої Суперліги поновили змагання, однак черговий тур, схоже, великої інтриги в собі не несе.

ДНІПРО – ЛОКОМОТИВ

У першому колі «Локомотив» здолав срібного призера минулого чемпіонату, як кажуть, без шуму й пилу - 3:0, 3:0, маючи відчутну перевагу в усіх компонентах гри. А нині на користь харків’ян свідчить ще й нещодавня ротація на тренерському містку команди, де Анатолія Янущика змінив Ігор Зяблицев, допомагати якому буде граючий тренер Володимир Татаринцев. Як правило, за таких обставин усі волейболісти намагатимуться зробити все, аби завершити дебют нових наставників на мажорній ноті. Ну, а досвідчений догравальник Іван Слинчук додав, що звичній чемпіонській грі «залізничників» заважають лише постійні травми окремих виконавців, через що вони ще жодного матчу не провели в оптимальному складі.

Втім, нинішній «Дніпро» - теж не такий, яким був на старті сезону. Спираючись на досвідчених майстрів, команда Віталія Стаднікова потроху додає від матчу до матчу, тож і нинішнє протистояння, сподіваємося, за своїм сценарієм не стане, образно кажучи, «грою в одні ворота»…

ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ – НОВАТОР

Незважаючи на статус бронзового призера минулої першості, нині «Юракадемія» перебуває у нижній частині турнірної таблиці, тоді як «Новатор» впевнено посідає якраз третю сходинку. У першому колі підопічні Романа Ковальчука, хоч і не без труднощів, здолали харків’ян двічі - 3:1, 3:0, тож і тепер розраховують на шість повноцінних очок. Небезпідставно розраховують, до речі, оскільки суперників нещодавно залишив один із найкращих виконавців Олександр Грюк.

Утім, «юристи» гратимуть на власному майданчику, а вдома. Як відомо, і стіни частенько допомагають…   

ВК ВІННИЦЯ – ФАВОРИТ

Тут і казати нічого: півфіналіст Кубка України однозначно має велику перевагу над аутсайдером першості, і віддавати тому очки в рідному залі аж ніяк не збирається. «Фаворит», звичайно, намагатиметься дати гідний бій, проте чи вистачить для цього сил і вміння – сумнівно…

БАРКОМ-КАЖАНИ – БУРЕВІСНИК-ШВСМ

Ці матчі відбудуться 22-23 січня. Одностайний лідер поточного чемпіонату має всі шанси для продовження своєю переможної серії, оскільки значно переважає чернігівчан за складом виконавців. Та «Буревісник-ШВСМ» уже встиг зарекомендувати себе по-справжньому характерним і непоступливим колективом, тож львів’янам для досягнення успіху доведеться добряче постаратися.