Уперше за чотири роки луцька волейбольна команда пробилася до фінальної стадії Суперліги.

Ця новина неабияк втішила місцевих фанів. Правда, через відсутність фінансування команда може просто-напросто не поїхати на останній фінальний тур в Южне і тим самим припинити боротьбу за медалі чемпіонату.

Цією приголомшивою інформацією з поділився головний тренер волинянок Богуслав Галицький.

«Якщо зможемо залучитися підтримкою, тоді поїдемо на останній тур. Ні – значить ні. Наше завдання було потрапити в четвірку. Вже нижче четвертого місця не опустимося, - пояснив Галицький. - У нас зараз абсолютний нуль. Ми квитки до Южного взяли, не буде фінансування, то ми можемо просто їх здати. І не поїдемо».

Тренер зізнається, що з нового року команда зовсім не отримувала фінансування. А тому всі витрати пов’язані насамперед з виїзними іграми лягають на тренерів та самих волейболісток.

«Раніше нас всі потроху фінансували. Зараз – взагалі нічого. Ще до нового року нам якось допомагали, а зараз – пустота. От щойно у нас був виїзд в Тернопіль. Дівчата поїхали за свої гроші, я за свої, тренери за свої. Я за свої кошти проплатив готель, а харчувались дівчата за свої. Якщо не буде грошей, то в Южне ми точно не поїдемо. Адже потрібно більше коштів, ніж в Тернопіль», - продовжив Богуслав Андрійович.

Тренер зазначим, що вперше в історії українського волейболу команда може виїхати на фінальний тур. А сама ВК «Волинь-Університет-ОДЮСШ» знаходиться в найгіршому фінансовому становищі серед всіх команд жіночої Суперліги.

«Дівчата зараз не отримують на харчування, за заробітну плату я взагалі мовчу. Немає фармакології. Сучасний професійний спорт без цього неможливий. Скажемо у другій грі з Вінницею було видно, що нам не вистачало фізичної підготовки. А перед «Хіміком» відпочили і знов показали непогану гру. Якби ми обіграли Вінницю, ми вже гарантовано були б у трійці», - розповів тренер.

У турнірному плані команда втратить шанс поборотися за нагороди чемпіонату, а волейболістки отримати звання «майстрів спорту». А от з чемпіонату команду лучанок вже не знімуть і не понизять в класі у наступному сезоні.

«Нам обов’язково потрібно було виїхати на перший тур в Тернопіль. Якби ми не виїхали на перший фінал четвірки, нас би зняли з чемпіонату. А так вже не знімуть, а просто опустять до четвертого місця. Ми ще в січні задумувалися іти у Вищу лігу. Хоча фінансування команди Вищої та Суперліги не сильно відрізняється. Але дівчата дуже сильно хотіли медалі. А до них дають звання майстрів спорту», - зізнався співрозмовник.

Але команда Галицького налаштована оптимістично. Кажуть, якщо знайдуть кошти на виїзд, то готові цьогоріч поборотися навіть за срібні нагороди.