У новому сезоні своїм головним завданням «Юракадемія» ставить не призові місця, а значний прогрес молодих гравців.

«Юридична академія» здавна славилася вмінням вирощувати справжні волейбольні таланти. І це – навіть попри максимально скромне фінансове забезпечення клубу! Проте, за словами головного тренера «юристів» Володимира Романцова, його підопічні завжди славилися ще й дивовижним колективним духом, коли головним стимулом у будь-якому матчі є не грошова винагорода, а захист честі свого клубу, своїх партнерів. Тож можна справді порадіти, що у міжсезоння цей монолітний колектив не розтягнули на всі боки більш заможні команди, як це неодноразово відбувалося у попередні роки…

- Справді, нам вдалося зберегти увесь торішній склад, - підтвердив Володимир РОМАНЦОВ. - Єдине, пішов досвідчений Дмитро Мельник. Ми вдячні йому за допомогу в минулому сезоні, але тепер однозначно будемо робити ставку на молодь. Адже у складі нашої команди є гравці молодіжної збірної України – Андрій Рогожин, Михайло Столбунов і Дмитро Канаєв. Щоправда, останній із них досі відчуває дискомфорт через травму, отриману ще навесні.

На жаль, поза грою поки залишається і наш головний бомбардир – Віктор Шаповал. Як ви знаєте, нещодавно у складі національної команди він виступав на Всесвітній Універсіаді, і повернувся з Тайбея із зламаним пальцем. Таким чином, повноцінно працювати з м’ячем він зможе лише наприкінці жовтня. Звісно, це серйозна втрата, і мені через це довелося вносити в тренувальний процес певні корективи, награвати нові зв’язки. Втім, як кажуть, не було щастя… На позиції Шаповала стрімко прогресує Ваня Кривобок. Так, казати про рівноцінну заміну ще досить зарано, проте якість роботи цього молодого гравця і його ставлення до сильних навантажень мені подобаються.

До речі, подобаються вони і самому Шаповалу, який відвідує кожне тренування і підбадьорює партнерів психологічно. Тож, сподіваюся, незабаром в «Юракадемії» з’явиться ще один вправний бомбардир.

На перший тренувальний збір ми зібралися ще 10 липня. Однак спочатку були відсутніми троє гравців молодіжної збірної, які виступали на чемпіонаті світу, а потім, як я вже казав, на Всесвітню Універсіаду вирушив Шаповал. Однак все одно попрацювали добре. А нещодавно взяли участь у турнірі в Хмельницькому, де, попри три поразки, продуктивно відпрактикували різні тактичні моменти.   

Завдання на сезон? Звичайно, якщо пригадати, що після повернення до Суперліги «Юракадемія» двічі вигравала бронзові нагороди, то хотілося би принаймні повторити цей успіх. Цього хоче і наше керівництво, і я, і самі гравці! Однак давайте будемо реалістами. Наш бюджет значно поступається і «Локомотиву», і «Баркому-Кажани», і ВК «Вінниця», і іншим…Ми не можемо собі дозволити запросити сильних і досвідчених виконавців. Уся надія - на виховання здібних молодих талантів. Оце і є наше головне завдання на сезон. Додаватимуть вони – поліпшиться якість командної гри – збільшиться кількість перемог.

Тож поки казати про щось передчасно. Стартує сезон, почнуться матчі – там і побачимо!