5 жовтня двома матчами у Львові та Харкові почне відлік XХVII чемпіонат України серед команд елітного дивізіону.

Отже, досить швидко промайнуло міжсезоння, де в центрі уваги були тільки виступи чоловічої збірної в Євролізі, відбірковому турнірі чемпіонату Європи та Всесвітній Універсіаді, і любителі волейболу знову отримали можливість споглядати за клубними протистояннями в рамках Суперліги. І вже у стартовому турі принаймні одне із них викликає особливу зацікавленість…

 1-й тур

5 і 6 жовтня. «Локомотив» - «Серце-Поділля»

5 і 6 жовтня. «Барком-Кажани» - «Дніпро»

6 і 7 жовтня. ВК «МХП-Вінниця» - «Буревісник»

6 і 7 жовтня. «Новатор» - «Юридична академія»

Мова йде про матчі діючого чемпіона – «Локомотива» із дебютантом Суперліги – «Серце Поділля». В будь-якому іншому випадку можна було б сміливо прогнозувати дві впевнені перемоги харків’ян, однак у даному випадку «легкої прогулянки» в них точно не буде. Адже вінницький колектив, раніше відомий під назвою «Еко-Дім», не просто зберіг усіх досвідчених майстрів, але й посилився вправними вихованцями. Насамперед – зв’язуючим Віталієм Осадца, який минулий сезон провів якраз у складі «Локомотива». Нещодавній виступ команди на міжнародному «Кубку Лева» продемонстрував, що своє місце у новій групі партнерів Осадца вже віднайшов, частенько розкидаючи їм справжні «цукерочки». Саме такі посприяли дещо несподіваній перемозі вінничан над спортсменами «Баркома-Кажани».

У свою чергу, «Локомотив» теж значно посилив свої ряди, запросивши гравців збірної України Олега Шевченка і Дениса Фоміна. Переїхали до Харкова і найдосвідченіший колишній гравець «Баркома-Кажани» Євген Капаєв, і молоді вихованці «Юракадемії» – Олександр Грюк та Юрій Синиця. Нещодавній тріумф підопічних Ігора Зяблицева на міжнародному турнірі в Польщі показав – команда уже на хорошому ходу. Тож протистояння «Локомотива» і «Серця Поділля» очікуються дуже цікавими й напруженими.

Що ж до вищезгадуваного «Баркома-Кажани», то, незважаючи на очевидну недопідготовку колективу в силу об’єктивних причин, львів’яни мають значно вищі шанси на подвійний успіх, ніж дніпряни, головне завдання яких у сезоні – втриматися у Суперлізі.

Через фінансову скруту серйозних втрат у міжсезоння зазнав «Буревісник», тож його візит в гості до значно зміцнілого фінансово та складово ВК «МХП-Вінниця» нічого доброго чернігівчанам не сулить. Якщо господарі майданчику ставлять собі за мету однозначно боротися за медалі, то їхні суперники, як і волейболісти «Дніпра», очевидно боротимуться за виживання.

Нарешті, у протистояння «Новатора» та «Юракадемії» шанси хмельничан виглядають значно вагомішими, оскільки їхній склад є досить міцним, тоді як визнаний фахівець Володимир Романцов учергове змушений розпочати підготовку чергової же плеяди вправних молодих волейболістів. До того ж, через зламаний палець поки не може грати головний бомбардир «юристів» Віктор Шаповал, а це втрата справді суттєва.

І все ж, волейбол без несподіванок – не волейбол! Тож, можливо, ми дочекаємося їх уже в стартовому турі?

Трансляції матчів першого туру Суперліги України 2017\18