У жінок стартує сезон, який обіцяє бути значно цікавішим за попередній.

Якщо чоловічі команди встигли «розім’ятися» у першому турі ще до проведення Суперкубка України, то у жінок стартові матчі відбудуться двома тижнями пізніше. Втім, локальну готовність «Хіміка» та «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» ми вже побачили під час того ж таки Суперкубка і, відверто кажучи, навпаки від торішнього сезону, южненська команда не здалася, так би мовити, абсолютно непереможною. Отже, вперше за кілька останній років, шанувальники вітчизняного жіночого волейболу можуть стати свідками куди більш інтригуючої боротьби не тільки за місця на п’єдесталі, але й за чемпіонський титул.

ХІМІК – ФАВОРИТ

Звичайно, навіть попри втрату у міжсезоння цілої когорти ведучих виконавців, «Хімік» залишається добре вкомплектованим колективом і, таким чином, залишається і головним фаворитом стартуючого чемпіонату. Проте, наприклад, ключову позицію зв’язуючої нині закриває ще досить молода Олена Напалкова, якій поки очевидно бракує впевненості у власних силах, холоднокровності та стабільності. Саме через її помилки у другому сеті Суперкубка у стані южненських волейболісток стався невеличкий хаос, який «Галичанка» використала стовідсотково. Щоправда, коли вони знову заграли з максимальною концентрацією, тернопільські спортсменки, образно кажучи, викинули білий прапор.

І все ж, хоч як там було, «Хімік» дав певний привід засумніватися у власній ігровій безгрішності. А це надає можливість основним конкурентам спробувати використати свій шанс.

Щоправда, навряд чи його використає дебютант Суперліги – столичний «Фаворит», який нині має надто забагато невирішених питань. У тому числі й у комплектації. Тому навряд чи южненки дозволять собі «подарувати» киянкам партію-другу. А ось як воно буде далі – побачимо…

ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ – ОРБІТА-ЗНУ

Після програного суперкубкового поєдинку з діючим володарем усіх внутрішніх трофеїв, наставник «Галичанки» Віктор Туркула, тим не менше, зберігав хороший настрій і провал у третій партії пояснив нещодавньою хворобою одразу трьох спортсменок. Мовляв, сил їм вистачило лише на два стартові сети. Але віднині, за його словами, команда неодмінно має додавати від матчу до матчу, і націлюється обов’язково дати нинішньому чемпіону серйозний бій.

У той же час відомий фахівець Володимир Бузаєв, переживаючи за сьогоднішній незавидний стан запорізького волейболу, повернувся до тренерського штабу «Орбіти» й пообіцяв допомогти їм усім, чим тільки зможе. Може ж він, насправді, чимало, адже його досвід дорогого вартий. Тому зараз від цієї пари суперників можна очікувати напрочуд вперту боротьбу, і на користь «Галичанки» зараз свідчать хіба що рідні стіни.

ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ – РЕГІНА-МЕГУ

Як і Віктор Туркула, наставник волинянок Богуслав Галицький теж не обіцяє «Хіміку» легкої прогулянки до чергового чемпіонського титулу. Його команда провела хорошу передсезонну підготовку і незабаром, якщо таки отримає довгоочікувану підтримку спонсора, матиме змогу оперативно посилити свій склад. І чого тоді можна буде очікувати від «Волині» - поки не знає ніхто.

У той же час тренерський штаб «Регіни» гучними прогнозами не відзначався і спокійнісінько готував своїх гравців до початку чемпіонату. На ще це саме «спокійнісінько» у виконанні досить амбітних дівчат перетвориться безпосередньо на майданчику – на ньому ж таки і побачимо! Зараз же така собі таємничість команди з Рівного відверто інтригує…

БІЛОЗГАР – СЄВЄРОДОНЧАНКА

Приблизну таку ж інтригу ховає в собі й це протистояння. Минулого сезону молоді підопічні досвідченішої Юлії Якушевої неодноразово доводили спроможність грати у досить цікавий і змістовний волейбол, тож навряд чи втратили це вміння протягом літньої паузи.

А ось що корисного «Сєвєродончанка» винесла із минулосезонних виступів під керівництвом головного тренера збірної України Гарія Єгіазарова – теж сподіваємося побачити у звітному протистоянні. Тож поки обійдемося без категоричних прогнозів.

Розклад та трансляцiї 1-го туру жiночої Суперлiги України