Не встигли ще відгомоніти події нещодавнього Суперкубка, а його оспорювачі – «Локомотив» і «Барком-Кажани» – знову поміряються силами. Тепер уже в рамках чемпіонату й одразу двічі!

ЛОКОМОТИВ – БАРКОМ-КАЖАНИ

Отже, 20 і 21 жовтня на арені харківського Палацу спорту «Локомотив» у запеклому протистоянні знову зійдуться принципові суперники. Передумов для того, що воно має вийти саме запеклим, вистачає. Як і моральних стимулів. Насамперед, у львів’ян. Адже в поєдинку Суперкубка «залізничники», образно кажучи, добряче підрізали «кажанам» крила, просто змітаючи їхній опір у кінцівках кожної з трьох партій. Відверто в ударі були Олег Плотницький і Максим Дрозд, ну, а блок «Локомотива» взагалі розтрощував останні надії суперників відігратися.

Але ж підопічні Угіса Крастіньша аж ніяк не належать до тих, хто після подібних невдач, пробачте за каламбур, приречено складає ті самі крила. Можна не сумніватися, що розбір фіаскового «польоту» у Черкасах наставник і його гравці проаналізували максимально ретельно, тож нині у Харкові припускатися суперкубкових помилок вони не стануть. І, звичайно ж, найкращим бальзамом на душу для них може виявитися лише переконливий реванш. Тим більше – подвійний.

У свою чергу, команда Ігора Зяблицева продемонструвала чудову готовність до офіційного старту сезону, вищезгаданий приз виграла цілком закономірно і, певно, зупинятися на цьому не збирається. Психологічна перевага зараз точно на боці харків’ян, а тут ще й грати належить у рідних стінах, за підтримки рідної же «торсиди». Тому «Локомотив» однозначно підходить до перших очних поєдинків в рамках національної першості фаворитом. Однак, дарма чи не дарма кажуть, що «поранений звір страшніший удвічі»? Незабаром дізнаємося!

ВК СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ – ЮРАКАДЕМІЯ

Місцева команда у першому турі, незважаючи на подвійну поразку в гостях від «Локомотива», все ж виявила по-справжньому непоступливий характер і моментами «залізничникам» бувало непереливки. Після тих матчів наставник «сердечок» Валерій Копилов зауважив, що його гравці лише набирають змагальний темп, тож неодмінно будуть додавати від туру до туру. І якщо це справді так, то «юристам» відверто не позаздриш.

Їхній наставник Володимир Романцов нині спирається виключно на молодих виконавців, чий рівень майстерності поки далекий від бажаного. Однак і вони моментами можуть впертися на характері проти будь-кого. Тож в разі подібного розвитку подій у Вінниці, тут варто залишитися місце для можливості сенсації.

БУРЕВІСНИК-ШВСМ – НОВАТОР

Торік протистояння між цими командами носило досить непередбачуваний характер. Однак у міжсезоння чернігівська команда через фінансову скруту втратила кількох провідних виконавців, тоді як «Новатор», принаймні, слабкішим не став точно. Хмельничани не приховують наміру добряче попсувати нерви фаворитам і поборотися за місце на п’єдесталі. А для цього суперника рівня нинішнього «Буревісника-ШВСМ» перемагати однозначно зобов’язані. Щоправда, останній може мати стосовно цього власну точку зору. Грає ж бо у себе вдома!

КП ВК ДНІПРО – ВК МХП-ВІННИЦЯ

Тут, здається, все зрозуміло наперед. Дніпряни у міжсезоння втратили чи не останніх виконавців «срібного» сезону 2015-2016, тож нині про той гучний успіх можуть лише мріяти. А ось вінничани, серйозно зміцнившись новачками та отримавши підтримку потужного спонсора, саме про це якраз і мріють! На сьогодні вони однозначно сильніші, тож якщо втратять хоча б очко – це стане великою несподіванкою.

Проте хто сказав, що молоді волейболісти з Дніпра згідні бути в ролі «хлопчиків для побиття»?!

Розклад та трансляцiї 2-го туру чоловiчої Суперлiги України