Відбулися матчів другого туру жіночої Суперліги України 2017\18. До вашої уваги огляд, фото та відео матчів.

Протистояння головних лауреатів минулого сезону очікувалося з особливим інтересом, хоча шанувальники волейболу в Южному чомусь виявилися досить пасивними, і на трибунах їх зібралося небагато. Невже наперед передбачали легкі перемоги «Хіміка»? Що ж, підопічні Андрія Романовича й справді досягли успіху досить впевнено. Але сказати, що команда Юлії Якушевої не намагалася боротися до останнього, було би несправедливим…  

ХІМІК – БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ

3:0 (25:11, 25:17, 25:13)

ВІДЕО МАТЧУ

ФОТО МАТЧУ

«Хімік»: Дудник, Карпець, Дрозд, Напалкова, Крайдуба, Микитюк; Нємцева (л), Степановська (к), Бойко, Маєвська, Хобер. Тренер - Андрій Романович.

«Білозгар»: Ю.Якушева (к), Житовоз, Расточило, Машковська, Франкевич; Косяк (л), Коваль, Власова, Лужецька, В.Якушева. Тренер - Юлія Якушева.

Судді: В.Самодай (Суми), Є.Умінський (Харків).

Тривалість матчу: 59 хв. (19 + 19 + 21).

Кращі гравці (версія ФВУ): Крайдуба – Расточило.

Набрані очки: 75-41 (36-24 – атака, 7-0 – блок, 11-5 – подача, 21-12 – помилки соперника).

27 жовтня. Южне. ФСК «Олімп». 230 глядачів.

У передматчевому інтерв’ю офіційному сайту ФВУ головний тренер срібного призера Юлія Якушева заявила, що її команда націлена дати бій чемпіону України. І перші розіграші справді показали відповідну готовність вінничанок. Демонструючи завидну самовідданість у захисті, вони тривалий час зберігали на табло рівновагу. Однак незабаром їх почав підводити прийом, що дозволило «Хіміку» вперше втекти у відрив – 7:3. Щоправда, дві помилки Анастасії Крайдуби на тому ж прийомі відставання «Білозгара-Медуніверситету» майже нівелювали, та коли надалі зв’язуюча Олена Напалкова почала знаходити її чіткими передачами, кілька «пострілів» одного з кращих бомбардирів южненок змусили Андрія Романовича полегшено видихнути.  

Здається, все вірно зрозуміла й граючий тренер вінницької команди, тому за рахунку 10:16 випустила на майданчик кількох резервісток. У тих, що називається, відверто «не пішло», тому господарки майданчику легко довели сет до перемоги. 

Справжній провал у грі підопічних Юлії Якушевої чомусь стався і на початку другої партії. Через проблеми на прийомі (загалом у матчі южненки видали 11 ейсів!) дійшло навіть до зовсім непристойних – 0:8, 1:11… Проте у цій ситуації тайм-аут виявився чудодійним. Вінничанки раптом заграли в зовсім інший волейбол. Налагодився прийом, заспокоїлася зв’язуюча Анна Житовоз, пішли удари в Олени Расточило та Діани Франкевич… Тож їм вдалося підтягнутися в рахунку до 14:20. Та все останнє слово все ж залишилося за «Хіміком», де серію невідпорних атак видала Дар’я Дрозд.

Ну, а в третьому сеті все відбулося за сценарієм першого. Тобто – вдалий початок «Білозгара-Медуніверситету» та переконливе продовження «Хіміка». Діана Карпець, Анастасія Крайдуба і Дар’я Дрозд спрямували на чужу половину майданчику зливу точних ударів, упоратися з якими вінничанкам не вдалося. Тож у кінцівці Андрій Романович дав час пограти молодим Юлії Бойко, Євгенії Хобер та Анастасії Маєвській. Вони й довели справу до підсумкової перемоги.

Інтерв'ю зв'язуючої вінницького "Білозгару" Анна ЖИТОВОЗ.

Інтерв'ю блокуючої южненського "Хіміку" Дар'ї ДРОЗД.

ХІМІК – БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ

3:0 (25:9, 25:14, 25:18)

ВІДЕО МАТЧУ

ФОТО МАТЧУ

«Хімік»: Дудник, Карпець, Дрозд, Напалкова, Крайдуба, Микитюк; Нємцева (л), Степановська (к), Бойко, Маєвська, Хобер. Тренер - Андрій Романович.

«Білозгар»: Ю.Якушева (к), Житовоз, Расточило, Машковська, Коваль; Косяк (л), Владова (л), Власова, Лужецька, В.Якушева, Побережна. Тренер - Юлія Якушева.

Судді: Є.Умінський (Харків), В.Самодай (Суми).

Тривалість матчу: 54 хв. (17 + 17 + 20).

Кращі гравці (версія ФВУ): Дудник – Косяк.

Набрані очки: 75-41 (52-19 – атака, 5-7 – блок, 8-2 – подача, 11-13 – помилки суперника).

28 жовтня. Южне. ФСК «Олімп». 200 глядачів.

Хоч як прикро для вболівальників «Білозгара-Університету», але повторний матч за розвитком подій повністю нагадав попередній. Вибачте за тавтологію, але головною головною проблемою вінничанок знову став прийом, якість якого Юлію Якушеву навряд чи могла порадувати. Звідти йшли й усі наступні помилки.

Лише в третьому сеті, коли у «Хіміка» на майданчик знову вийшли резервісти, вінничанки дещо додали і навіть спробували зав’язати хоч якусь інтригу. Принаймні, рахунок 18:22 дозволяв сподіватися на це. Але кінцівка, знову ж таки, залишилася за южненками. Останню крапку поставила Олена Напалкова, котра примудрилася закрити атаку Валерії Якушевої одиночним блоком.

Отже, команда Андрія Романовича продовжує впевнено чеканити на внутрішній арені переможну ходу. Втім, її наступні протистояння з «Волинню-Університет-ОДЮСШ» та «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ», ймовірно, можуть скластися для неї не так добре…

У стартовому турі жіночої Суперліги «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» на виїзді двічі поступилася «Волині-Університет» з однаковим рахунком - 0:3, проте в кількох партіях нерви неприємному супернику попсувала добряче. Тому здавалося, що в черговому протистоянні з іще одним фаворитом нинішнього чемпіонату – «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ», але вже на власному майданчику, підопічні Ігора Тартаковського зуміють розжитися першими турнірними очками. Однак не так сталося, як гадалося…  

khimik vs bilozgar

РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ – ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ – 0:3

(23:25, 22:25, 10:25)

ВІДЕО МАТЧУ

ФОТО МАТЧУ

Початок матчу залишився за «Галичанкою» - 4:0. Проте ближче до середини партії господаркам вдалося наблизитися до тернопільських волейболісток майже впритул. Та коли здавалося, що боротьба вирівнялася, «Регіна», як і в стартовому турі, раптово провалилася. Пішли якісь незграбні прийоми, нерозважливі передачі… Тож рахунок на користь гостей почав швидко зростати - 16:11, 23:17…

І тільки на цій відмітці рівнянкам вдалося зібратися. Да так зібратися, що долю партії могли вирішити один-два розіграши. Господарки майданчику майже врятували безнадійний сет, але за рахунку 23:24 вирішальне слово залишилося за «Галичанкою».

regina vs galychanka

У другій партії, спочатку отримавши невелику перевагу в рахунку, «Регіна» швидко втратила ініціативу і ближче до середини сету відстала – 7:11. І надалі, попри всі намагання вирівняти становище, ближче ніж на два пункти до тернопільчанок не підбиралися. Проте знову, ціною надзусиль, рівненські волейболістки майже дістали суперниць – 22:23. Та все ж недарма в останніх інтерв’ю головний тренер «Регіни» Ігор Тартаковський акцентував увагу на важливості збегірати максимальну концентрацію в кінцівках партій. Із цим, мовляв, є певні проблеми. Ось і зараз рівненчанки вчергове не змогли дотиснути суперниць – 22:25.

Ну, а про третю партію господарки воліли б швидше забути. Відверто кажучи, і не варто описувати перебіг подій. Після одного з епізодів головний тренер «Регіни» просто схопився за голову від неузгодженої гри своєї команди. Його підопічні повністю «розклеїлися», і рахунок 10:25 яскраво відображає перебіг подій у цьому сеті.
Взагалі ж, окремі моменти звітного матчу показали, що «Регіна» спроможна гідно конкурувати з кращими командами країни, але трохи ще чогось не вистачає. Дехто сподівався, що це саме «трохи» з’явиться наступного дня…

РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ – ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ – 0:3

(23:25, 19:25, 22:25)

ВІДЕО МАТЧУ

regina vs galychanka

…Але вже під час першої партії цього поєдинку виникло стійке відчуття «дежа вю». Бо сюжет майже один в один повторював попередню гру. «Регіна» у середині сету знову відпустила «Галичанку» - 12:17, знову майже наздогнала - 23:24, і знову вирішальне слово було за суперницями. Точніше, навіть не за ними, бо в кульмінаційний момент господарки майданчику примудрилися подати в аут!

У другому сеті шансів у рівнянок уже не було. Тернопільські волейболістки впевнено контролювали перебіг подій, і лише за рахунку 7:19 дещо зменшили оберти, що дозволило «Регіні» трохи зменшити відставання.

А ось на початку третьої партії здалося, що «Регіна», нарешті, знайшла свою гру. Полетіли хороші подачі, кілька дотепних перекидів через блоки зробила Олена Грицуняк, вдало атакували Інна Скорохід і Дарина Рудьо… Тож рівненчанки повели – 10:6, тим самим змусивши наставника «Галичанки» Віктора Туркулу взяти тайм-аут.

Це гостям допомогло. Завдяки надійним діям ліберо Тетяни Ротар та хорошій розпасовці зв’язуючої Олени Стасівської, на повну запрацювала потужна «гармата» Анни Єфременко. Всюди встигала Оксана Яковчук. І незабаром рахунок зрівнявся – 19:19.

У місцевих уболівальників з’явилося неприємне передчуття і, на жаль для них, воно таки справдилося, бо кінцівку волейболістки «Регіни» знову провалили. Не забили м’ячі другого шансу, не підняли скидання, не чітко зіграли на прийомі… І в підсумку – 0:3 у матчі.

Зрозуміло, що рівненчанкам випав важкий старт сезону, бо і «Волинь», і «Галичанка» - претенденти на нагороди чемпіонату. Фрагментами «Регіна» демонструвала якісний волейбол, але стабільності ще не вистачає, а «фрагменти» гру не виграють. Тож потрібно додавати і в грі, і в психології, бо потенціал у команди, безперечно, є.

regina vs galychanka

«Сєвєродончанка» та «Фаворит», незважаючи на статус приймаючих команд, знову отримали в пасив по дві поразки майже без шансів.

Невдачі севєродонецького та столичного колективів у стартовому турі мали різні причини й наслідки, однак багато спеціалістів дотримувалися думки, що у звітному турі, приймаючи суперників вдома, вони зуміють добитися значно кращих результатів. Однак, не судилося…

СЄВЄРОДОНЧАНКА – ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ – 0:3

(13:25, 21:25, 18:25)

Лучанки одразу ж красномовно дали зрозуміти, що приїхали у самому бойовитому настрої, тож втрачати очки аж ніяк не збираються. І вони справді переважали опоненток абсолютно в усіх компонентах гри. І хоча рахунки другою та третьої партій можуть свідчити про наявність хоч якоїсь інтриги, насправді її не було. Підопічні Богуслава Галицького швидко забезпечували собі комфортний відрив, котрий потім без особливих труднощів утримували до кінця.

СЄВЄРОДОНЧАНКА – ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ – 1:3

(26:24, 22:25, 14:25, 10:25)

А ось наступного дня гості, схоже, були впевнені у легкій перемозі ще задовго до виходу на майданчик. Ну й отримали за це у першій партії від місцевих волейболісток на горіхи, бо ті такого зневажливого до себе ставлення терпіти не стали. Більше того, «Сєвєродончанка» видала переможний камбек, поступаючись по ходу сету 6:16!!!

Спіймавши кураж, підопічні Гарія Єгіазарова продовжили гідно протистояти суперницям у другій партії, зрештою, змусивши тих запрацювати з максимальною самовіддачею. У принципі, тільки вона й допомогла волинянкам відігратися. А ось коли вони заспокоїлися і налагодили грамотні колективні дії, тоді їхня загальна превага знову стала беззаперечною.

volyn

ФАВОРИТ – ОРБІТА-ЗНУ – 0:3

(16:25, 23:25, 17:25)

На відміну від стартового ганебного візиту до Южного, в Ірпіні «Фаворит» представ найоптимальнішим складом і, звісно, на його грі це позначилося позитивно. Однак, усе ж, не настільки, щоби на рівних конкурувати з підопічними Ірини Коміссарової та Володимира Бузаєва. Загальний малюнок гри помітно вирізнявся на користь «Орбіти-ЗНУ» (навіть у другій партії, де не стільки «фаворитки» виблискували, скільки «орбітянки», образно кажучи, зійшли з переможної орбіти), тому остаточний рахунок вийшов цілком закономірним.

ФАВОРИТ – ОРБІТА-ЗНУ – 0:3

(15:25, 17:25, 13:25)

За своїм сценарієм у повторному протистоянні намалювалася майже точна копія першого матчу: тотальна перевага запоріжанок і окремі вдалі сплески киянок. Але ж самими лише такими сплесками перемогу не здобудеш. Не вийшло і в цьому випадку.