Оскільки волейболістки «Волині-Університет», які грали раніше, не зуміли відібрати очки у «Хіміка», то «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» отримала шанс обійти луцьку команду у турнірній таблиці. І використала його максимально, хоча в першому матчі ледь не сталося несподіванки…

ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ – СЄВЄРОДОНЧАНКА – 3:1

(23:25, 25:23, 25:16, 25:16)

«Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ»: Зеневич, Яковчук (к), Мельниченко, Єфременко, Міленко, Мадзар; Ротар (л), Протянова. Тренер – Віктор ТУРКУЛА.

«Сєвєродончанка»: Нодиршоєва, Луханіна, Фаринюк, Жук (к), Тетенко, Хворостяна; Петренко (л), Шипілова, Лісєєнкова, Гавриленко. Тренер – Гарій ЄГІАЗАРОВ.

Тривалість матчу: 89 хв. (23+26+22+18).

Судді: Скібицький, Баранюк.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Міленко – Жук.

11 листопада. Тернопіль. СК ТНЕУ. 192 глядачі.

Спочатку здавалося, що господарки майданчику здобудуть легку перемогу. Завдяки надійному прийому та блоку, підопічні Віктора Туркули одразу ж вирвалися вперед і тривалий час зберігали гандикап у 4-5 м’ячів. Проте ближче до фінішу вони чомусь втратили концентрацію, і досвідчена Анастасія Жук із партнерками миттєво скористалися своїм шансом. Кілька надійних блоків та потужних подач швидко змінили розклад подій, і наставнику «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» довелося терміново брати два тайм-аути поспіль. Та це не допомогло, бо Жук у кульмінаційні хвилини відпрацювала бездоганно.

У другій партії картина повторилася. Точні атаки Олександри Міленко та Анни Єфременко дозволили господаркам майданчику відірватися вже на шість пунктів – 13:7, 16:10… Та ближче до фінішу сету волейболістки «Сєвєродончанки» знову ледь не створили вдалий камбек. Однак цього разу, буквально «на зубах», тернопільчанки отримали право на сетбол і використали його вдало.

Ну, а далі вже було не надто цікаво. У третій та четвертій партіях гості на дивовижні ривки сил в собі вже не знайшли, а Міленко та Єфременко своїх нагод не втрачали.

ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ – СЄВЄРОДОНЧАНКА – 3:0

(25:16, 25:18, 25:19)

«Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ»: Зеневич, Яковчук (к), Мельниченко, Єфременко, Міленко, Мадзар; Ротар (л), Протянова, Дрьомова, Пилипенко, Лях. Тренер – Віктор ТУРКУЛА.

«Сєвєродончанка»: Нодиршоєва, Луханіна, Фаринюк, Жук (к), Тетенко, Хворостяна; Петренко (л), Шипілова, Лісєєнкова, Гавриленко. Тренер – Гарій ЄГІАЗАРОВ.

Тривалість матчу: 62 хв. (19+21+22).

Судді: Баранюк, Скібицький.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Мельниченко – Жук.

12 листопада. Тернопіль. СК ТНЕУ. 102 глядачі.

Отримавши напередодні непоганий урок, у цьому матчі волейболістки «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» розслабленості собі не дозволили. Швидко тікаючи у відрив у кожній партії, вони утримували концентрацію до останніх миттєвостей кожного розіграшу, тож у суперниць шансів не було. Розуміючи це, після двох сетів вони вже не надто й опиралися, тож Віктор Туркула наважився випустити на майданчик кількох резервісток. Треба ж і їм отримувати хоч якусь практику на найвищому рівні!

Таким чином, «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» випередила у турнірній таблиці «Волинь-Університет» та значно відірвалася від «Орбіти-ЗНУ». Щоправда, від «Хіміка» команду все одно відділяє чотири очки.

У разі подвійної перемоги запорізька команда могла міцно закріпитися у турнірній таблиці на четвертій сходинці, відчепивши якомога далі саме «Регіну-МЕГУ». Проте підопічні Ігора Тартаковського втрачати очки аж ніяк не збиралися, тому налаштувалися по-бойовому і дали господаркам паркету гідний бій…

ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ – РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ – 1:3

(19:25, 25:19, 25:27, 24:26)

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Леженкіна, Дударенко, Пасс, Козиряцька (к), Савченко, Пугач; Ніколайчук (л), Кутнякова, Лохманчук. Тренер – Володимир БУЗАЄВ.

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»: Завала, Димар, Скорохід, Михальчук, Грицуняк (к), Рудьо; Вікторчук (л), Гринчук (л), Немухова, Гонак. Тренер – Ігор ТАРТАКОВСЬКИЙ.

Тривалість матчу: 98 хв. (25+20+26+27).

Судді: Паєвський, Елькін.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Козиряцька – Вікторчук.

10 листопада. Запоріжжя. СК ЗНУ. 300 глядачів.

Якщо в плані майстерності до дівчат обох команд можна знайти чимало зауважень, то щодо самовідданості вони заслужили найліпших слів. Споглядаючи, з яким натхненням вони грають, як стараються вибороти кожне очко, їм просто неможливо не пробачити всі їхні помилки. Хоча їх і було забагато.

Отримавши добрячого «прочухана» від гостей вже у першій партії, запоріжанки розлютилися самі на себе й значно додали в роботі на прийомі та блоках. Це одразу ж дозволило їм оформити гідну «відповідь» у другому сеті. Але рівненчанки вже відчули, що гра в них може лагодитися як треба, і в двох наступних партіях на паркеті відбувалося неймовірно захопливе дійство, що називається, м’яч у м’яч. Тут можна було побачити все – вдалі подачі, відчайдушні прийоми, вигадливі передачі, дзвінки удари та надійні блоки. Знову ж таки – із чималою кількістю обопільних технічних і тактичних помилок, але ж із завидним вогником безкомпромісної боротьби в очах. Тож не дивно, що справа двічі доходила до «більше-менше», де щастя двічі же посміхнулося волейболісткам «Регіни-МЕГУ».     

ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ – РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ – 3:1

(16:25, 25:17, 25:18, 25:23)

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Леженкіна, Лохманчук, Пасс, Козиряцька (к), Савченко, Пугач; Ніколайчук (л), Кутнякова, Дударенко. Тренер – Володимир БУЗАЄВ.

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»: Завала, Димар, Скорохід, Михальчук, Грицуняк (к), Рудьо; Вікторчук (л), Гринчук (л), Гонак. Тренер – Ігор ТАРТАКОВСЬКИЙ.

Тривалість матчу: 88 хв. (20+21+24+23).

Судді: Елькін, Паєвський.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Леженкіна – Грицуняк.

11 листопада. Запоріжжя. СК ЗНУ. 80 глядачів. 

Наступного дня картина протистояння вийшла дуже схожою на попередню. З тією лише різницею, що рівненчанки «провалилися» у третій партії, а в четвертій, тривалий час у рахунку відбувалися справжні «гойдалки». Зрештою, в кінцівці підопічних Ігора Тартаковського від чергового «більше-менше» відділяла лише одна вдала подача. Однак вийшла вона не дуже вдалою, і «Орбіта-ЗНУ» таки записала собі до активу вирішальне очко у матчі й одразу три – до турнірної таблиці.

Таким чином, запоріжанки закріпилися там на четвертій сходинці, а «Регіна-МЕГУ», принаймні, ще більше відірвалася від «Сєвєродончанки» та «Фаворита».

Всі результати, ФОТО та ВІДЕО матчів