В анонсованому турі найбільшу увагу викликають протистояння «Локомотив» - «Новатор» та «Барком-Кажани» - ВК «МХП-Вінниця».

БАРКОМ-КАЖАНИ – ВК МХП ВІННИЦЯ

(16 листопада – о 18.00. 17 листопада – о 15.00)

У попередньому турі вінничани приймали вдома діючого чемпіона України і в першому матчі добряче попсували йому нерви, поступившись лише на тай-брейку. Щоправда, у повторному матчі «Локомотив» узяв гору вже досить впевнено, проте «МХП-Вінниця» виказав готовність скласти головним фаворитам чемпіонату гідну конкуренцію. Тож його нинішній візит до Львова виглядає напрочуд інтригуючим.

Волейболісти «Баркома-Кажани», після невдачі у поєдинку з тим же «Локомотивом» за Суперкубок, з усього видно, зробили продуктивні висновки і стартові турі національної першості провели досить потужно. Тут є в активі і перемога над «залізничниками» - 3:2, і дві «вікторії» під нуль у протистоянні з досить міцним сьогодні «Серцем Поділля». Із чого напрошується однозначний висновок, що «спотикатися» і на інших конкурентах із Вінниці «кажани» не збираються.

Взагалі, команда Угіса Крастіньша давно вже зарекомендувала себе відмінним «домашнім бійцем», а що підтримка їй у рідному Палаці спорту «Галичина» буде забезпечена найліпша, можна не сумніватися. Тож підопічних Васифа Талибова очікує ще й додаткове випробування на психологічну стійкість. Якщо у них із цим усе гаразд, то обидва поєдинки у Львові обіцяють стати справжнім захопливим видовищем.

Ну, а перемагає нехай дійсно сильніший!

ЛОКОМОТИВ – НОВАТОР

(17 листопада – о 17.00. 18 листопада – о 12.00)

Нарешті випробування головними фаворитами чемпіонату дійшло і до «Новатора». У попередніх матчах підопічні Романа Ковальчука здобули максимум очок, і зараз відправляються до Харкова в статусі одноосібного лідера. Та чи готові вони підтвердити цей статус?

Щось підказує, що гостям на майданчику «Локомотива» доведеться непереливки. Бо, по-перше, підопічні Ігора Зяблицева вже й самі набрали хороший хід. А по-друге, гра «Новатора» у стартових турах, незважаючи на переможні результати, була досить далекою від безгрішної. Траплялися в них і часті помилки, і навіть локальні провали. Втім, вміння своєчасно вплинути на розвиток подій, значно додати у якості власних дій і, зрештою, схилити шальки терезів на свій бік – все це дорогого коштує. Залишається лише дізнатися, чи спроможні хмельничани на подібні «подвиги» у боротьбі з діючими чемпіонами країни?.. 

ВК СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ – БУРЕВІСНИК-ШВСМ

(17 листопада – о 18.00. 18 листопада – об 11.00)

А ось у цьому двобої, здається, все відомо наперед. По-перше, молоді волейболісти з Чернігова, незважаючи на гідний власний приклад граючого тренера Володимира Борисенка, поки явно неготові на рівних суперничати із досвідченими виконавцями, яких у «Серці Поділля» предостатньо. По-друге, вінничани, як можна зрозуміти, явно незадоволені чималою втратою очок у стартових турах, тому нині однозначно націлюються, так би мовити, зірвати «джек-пот». І навряд чи «Буревісник-ШВСМ» може реально чимось завадити цьому, навіть незважаючи на завидну самовідданість боротьбі. Хоча, звісно, м’яч круглий… 

ДНІПРО – ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ

(17 листопада – о 16.00. 18 листопада – о 12.00)

Зважаючи на реальні обставини, трохи кращі шанси на успіх мають «юристи». Однак дніпряни у попередніх матчах, навіть незважаючи на поразки, фактично у кожній партії демонстрували хорошу непоступливість і готовність боротися до останнього. А в обоймі Володимира Романцова, все ж таки, переважно молоді виконавці, яким явно бракує стабільності. Тож, образно кажучи, чи не натрапить у цьому протистоянні коса на камінь?..