У резонансному протистоянні «Барком-Кажани» - ВК «МХП-Вінниця» гості зуміли реваншуватися після відвертого провалу.

БАРКОМ-КАЖАНИ – ВК МХП ВІННИЦЯ – 3:0

(25:19, 25:14, 25:14)

ФОТО МАТЧУ

ВІДЕО МАТЧУ

«Барком-Кажани»: Паласюк, Діденко (к), Кисилюк, Гладенко, Тевкун, Шевчик; Брова (л), Плясецький. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

ВК «МХП-Вінниця»: Щавінський, Тищенко, Руденко, Горбенко (к), Полуян, Клепко; Остроумов (л), Краєвський (л), Лизанець, Данилов, Головень, Тищенко. Тренер – Васиф ТАЛИБОВ.  

Тривалість матчу: 64 хв. (27+17+20).

Судді: Овчарук, Гулька.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Кисилюк – Остроумов.

16 листопада. Львів. ПС «Галичина». 129 глядачів.

Всупереч очікуванням, гострою боротьби у цьому матчі не вийшло. Господарі майданчику одразу ж вибили суперників із прийому, а разом із тим змусили останніх нервувати. Тож майже всі спроби будувати власні атаки у вінничан виходили дещо хаотичними, і підопічним Угіса Крастіньша не викликало великих труднощів крити їх блоками чи вдало приймати за рахунок надійних підстраховок.

Розуміючи, що ініціатива гри повністю перейшла до рук львів’ян, наставник «МХП-Вінниця» Васиф Талибов у другому сеті вдався одразу до трьох замін. Проте бажаного результату вони не принесли. Склалося враження, що його волейболісти відверто «перегоріли», і саме через це аж ніяк не схожі на самих себе. Кількість помилок зашкалювала, і вибачати опонентів «кажани» не збиралися за жодну. Тож лише за якусь годину з невеличким усе було скінчено.  

БАРКОМ-КАЖАНИ – ВК МХП ВІННИЦЯ – 2:3

(20:25, 25:14, 26:24, 19:25, 13:15)

ВІДЕО МАТЧУ

«Барком-Кажани»: Паласюк, Діденко (к), Кисилюк, Гладенко, Тевкун, Шевчик; Бокшан (л), Брова, Жуков. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

ВК «МХП-Вінниця»: Клепко, Щавінський, Лизанець, Руденко, Горбенко (к), Полуян; Остроумов (л), Краєвський (л), Клепко. Тренер – Васиф ТАЛИБОВ.  

Тривалість матчу: 110 хв. (20+22+29+21+18).

Судді: Гулька, Овчарук.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Тевкун – Горбенко.

17 листопада. Львів. ПС «Галичина». 90 глядачів. 

З усього видно, оперативну роботу над помилками вінничани провели дуже плідну. Адже повторний поєдинок вони вже самі розпочали, що називається, із шаблями наголо, запропонувавши суперникам ризиковані, проте максимально гострі подачі, досить мобільний блок та відчайдушну самовідданість на кожному прийомі. Для господарів майданчику таке натхнення гостей стало чималою несподіванкою, бо прилаштуватися до нього у стартовій чверті в них не вийшло.

Натомість у другому сеті «кажани» спромоглися створити справжнє диво. Спочатку вони вирівняли малюнок гри, а коли за рахунку 15:14 Угіс Крастіньш узяв тайм-аут, наступний відрізок поєдинку його підопічні виграли приголомшуюче – 10:0! Щоправда, добряче допомогли їм у цьому самі підопічні Васифа Талибова, котрі чудили на прийомах – далі нікуди.

Наступний же сет обидві команди провели, що називається, «на зубах», демонструючи по-справжньому непоступливий характер. Утім, вдалі відрізки чергувалися з невдалими, зате з точки зору інтриги боротьба пішла на «ура».

Зрештою, у фінішний відрізок «МХП-Вінниця» вийшла з кращими шансами – 22:19, однак чергова хвилина від Угіса Крастіньша знову виявилася напрочуд продуктивною. «Гармати» Володимира Тевкуна та Олександра Гладенка запрацювали дуже своєчасно, і хоча перший сетбол опонентам вдалося відіграти, другий став вирішальним.

Однак, лише у вищезгаданому сеті. Бо в четвертій партії стало очевидним, що лідери «Баркома-Кажани» дещо притомилися, тоді як у суперників досвідчений Сергій Щавінський почав викладати партнерам такі «передачі-цукерочки», що не реалізовувати їх було би просто некрасиво. Ось Андрій Горбенко з друзями по колективу і реалізовував. Тому після другої технічної перерви стало ясно, що тай-брейку не уникнути.

У ньому ж вінничани одразу ж вийшли на очко вперед, і надалі героїчно втримували його до самого кінця. Тевкун, в якого відкрилося друге дихання, відчайдушно вколочував «цвяхи», проте підтримати його супернадійними діями в обороні партнери не спромоглися. Саме тому, зрештою, вирішальний розіграш завершився на користь вінничан.

Таким чином, команда Васифа Талибова проявила характер і зуміла реваншуватися за розгром у першому матчі.    

ЛОКОМОТИВ – НОВАТОР – 3:0

(25:18, 25:17, 25:21)

ФОТО МАТЧУ

ВІДЕО МАТЧУ

«Локомотив»: Остапенко, Синиця, Плотницький, Дрозд, Томин (к), Ковальов; Фомин (л), Кучер, Капаєв. Тренер – Ігор ЗЯБЛИЦЕВ.

«Новатор»: Козловський, Татаренко (к), Перепадя, Олищук, Вітюк, Осипенко; Попов (л), Панкратенков, Павлюк, Куранов, Гандзій. Тренер – Роман КОВАЛЬЧУК.

Тривалість матчу: 64 хв. (20+20+24).

Судді: Паршин, Медвідь.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Дрозд – Вітюк.

17 листопада. Харків. ПС «Локомотив». 200 глядачів.

ЛОКОМОТИВ – НОВАТОР – 3:1

(25:22, 25:20, 19:25, 25:20)

ВІДЕО МАТЧУ

«Локомотив»: Синиця, Плотницький, Дрозд, Томин (к), Ковальов, Остапенко; Фомин (л), Кучер, Євстратов, Капаєв, Вієцький. Тренер – Ігор ЗЯБЛИЦЕВ.

«Новатор»: Панкратенков, Козловський, Татаренко (к), Перепадя, Олищук, Витюк; Попов (л), Павлюк, Куранов, Гандзій. Тренер – Роман КОВАЛЬЧУК.

Тривалість матчу: 91 хв. (21+21+26+23).

Судді: Медвідь, Паршин.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Томин – Попов.

18 листопада. Харків. ПС «Локомотив». 180 глядачів. 

З усього видно, хмельничани добре розібралися в причинах учорашньої поразки, що у звітному матчі дозволило їм зіграти значно сильніше. У стартовому сеті довгий час боротьба тривала на рівних, причому харків’яни нерідко помилялися при виконанні подач, тоді як їхні суперники у цьому компоненті своїми моментами дорожили. І все ж у кінцівці, варто було волейболістам «Новатора» дозволити собі буквальну пару неточностей, як розплата стала миттєвою.

У другій партії підопічні Ігора Зяблицева, завдяки точним «гарматним пострілам» Олега Плотницького та Юрія Томина, втекли у відрив раніше. А коли ще й вдало увійшов у гру Віталій Кучер, вони без особливих труднощів довели справу до успіху.

Натомість, у третьому сеті «залізничники» помітно розслабилися, і після кількох простих помилок дозволили «Новатору» вже самому вийти в лідери. Причому, цього разу не допомогли ні Плотницький із Томиним, ні Кучер. Ліберо суперників Сергій Попов діяв бездоганно і багато в чому сприяв своїй команді у відновлені інтриги.

Четверта партія довгий час проходила в рівному протистоянні. Підопічні Романа Ковальчука максимально сконцентрувалися і зберігали хороші шанси зрівняти рахунок. Але так тривало тільки до того моменту, коли наставник «Локомотива» зважився випустити на паркет Євгена Капаєва. Досвід цього майстра одразу ж дався взнаки і, завдяки його підтримці, Томин і Плотницький спромоглися нанести вирішальний удар.

Таким чином, здобувши у турі шість очок, «Локомотив» став одноосібним лідером у турнірній таблиці, випередивши якраз «Новатор».

ВК СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ – БУРЕВІСНИК-ШВСМ – 3:0

(25:18, 25:20, 25:23)

ВІДЕО МАТЧУ

«Серце Поділля»: Осадца, Наложний, Кульбіда, Сидоренко (к), Довгий, Мазенко; Патратій (л), Дорош (л), Білан, Босенко, Олійниченко. Тренер – Валерій КОПИЛОВ.

«Буревісник-ШВСМ»: Дем’янський, Борисенко (к), Білик, Шаповал, Дикун, Христов; Старченко (л), Каліберда (л), Копич, Ковальов, Камінський. Тренер – Роман НОСКО.

Тривалість матчу: 62 хв. (19+20+23).

Судді: Скібицький, Льопа.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Сидоренко – Борисенко.

17 листопада. Харків. ПС «Локомотив». 200 глядачів.

ВК СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ – БУРЕВІСНИК-ШВСМ – 3:0

(25:19, 25:23, 25:21)

ВІДЕО МАТЧУ

«Серце Поділля»: Осадца, Слинчук, Босенко, Сидоренко (к), Ставнійчук, Мазенко; Патратій (л), Дорош (л), Наложний, Олійниченко, Білан. Тренер – Валерій КОПИЛОВ.

«Буревісник-ШВСМ»: Дем’янський, Борисенко (к), Білик, Шаповал, Камінський, Христов; Старченко (л), Каліберда (л), Копич, Ковальов, Дикун, Лук’янець. Тренер – Роман НОСКО.

Тривалість матчу: 63 хв. (20+22+21).

Судді: Скібицький, Льопа.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Осадца – Борисенко.

18 листопада. Харків. ПС «Локомотив». 80 глядачів. 

Після першого сету, досить легко виграному вінничанами, здалося, що в підсумку повториться картина попередньому матчу, Однак у другій партії підопічні Валерія Копилова чомусь дозволили собі надто самовпевнено «скинути оберти», за що мало не поплатилися. Молоді підопічні Романа Носко, яких власним прикладом надихав граючий тренер Володимир Борисенко, зуміли не просто вирівняти боротьбу, але й добряче відірвалися вперед – 15:10, 23:19…

Здавалося, рахунок у поєдинку вже точно стане рівним. Однак у кульмінаційний момент «сердечки» зуміли знову мобілізуватися, і таки «вирулили» кінцівку на власну користь.

А в третьому сеті «Серце Поділля» проколів у власній грі собі не дозволило. Тож хоч як відчайдушно опиралися чернігівчани, господарі майданчику свого уже не втратили.

ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ ДНІПРО – 3:1

(22:25, 25:17, 25:22, 25:16)

ВІДЕО МАТЧУ

«Юракадемія»: Рогожин, Русін, Андріюк, Жолоб, В.Шаповал (к), Каримов; Канаєв (л), Д.Романцов (л), Єфименко, Доценко, Титаренко, Столбунов, Анохін. Тренер – Володимир РОМАНЦОВ.

«Дніпро»: Рижов, Коновалов (к), Маринченко, Перетятько, Лиходід, Нестеренко; Чмирьов (л), Свіриденко, Лубан. Тренер – Віталій СТАДНІКОВ.

Тривалість матчу: 90 хв. (23+20+26+21).

Судді: Самодай, Лемещук.

Кращі гравці (за версією ФВУ): В.Шаповал - Коновалов.

17 листопада. Харків. СК НЮУ. 210 глядачів.

А ось в усіх цих трьох матчах перевага одного із опонентів над іншим була досить очевидною. Причому, насамперед, у поєдинку між діючим чемпіоном країни та локальним, на той момент, лідером поточної першості. У двох інших боротьба вийшла дещо гострішою, в окремих моментах волейболісти «Буревісника-ШВСМ» та «Дніпра» виглядали досить пристойно. Однак в цілому перевага «Серця Поділля» та «Юракадемії» була значною, тож перемоги вони святкували цілком закономірні.

Проте, як у них складеться у повторних матчах?..  

ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ – ДНІПРО – 3:2

(19:25, 21:25, 25:11, 25:13, 15:13)

ВІДЕО МАТЧУ

«Юракадемія»: Жолоб, Столбунов, Титаренко, Рогожин, В.Шаповал (к), Каримов; Канаєв (л), Д.Романцов (л), Серик, Єфименко, Андріюк, Анохін. Тренер – Володимир РОМАНЦОВ.

«Дніпро»: Рижов, Коновалов (к), Маринченко, Перетятько, Лиходід, Нестеренко; Чмирьов (л), Свіриденко. Тренер – Віталій СТАДНІКОВ.

Тривалість матчу: 92 хв. (20+22+17+18+15).

Судді: Лемещук, Самодай.

Кращі гравці (за версією ФВУ): В.Шаповал – Перетятько.

18 листопада. Харків. СК НЮУ. 115 глядачів.

А ось у цьому поєдинку ледь не сталася маленька сенсація. У порівнянні з першим матчем, наставник «Юракадемії» Володимир Романцов зробив у стартовому складі солідні перестановки, і відверто не вгадав. Дніпряни зуміли одразу ж захопити ініціативу, гра їм вдавалася. Харків’янам же на виправлення ситуації знадобилося дві партії. Лише у третьому сеті, добряче розлютившись самі на себе, вони заграли у зовсім інший волейбол, а їхній лідер Віктор Шаповал нарешті розчохлив свою «гаубицю». Тож відігралися «юристи» досить легко.

Натомість тай-брейк вийшов напрочуд нервовим. Спочатку вперед вирвалися спортсмени Дніпра, потім рахунок став рівним, а ближче до завершення два розіграші поспіль залишилися за командою Володимира Романцова. І, зрештою, вона таки втримала цю невеличку перевагу до кінця.

Таким чином, «Локомотив» набрав 21 очко і очолив турнірну таблицю, «Барком-Кажани» наздогнав «Новатор» - в обох по 18 очок, а четверте місце із 15 пунктами в активі за собою зберігає ВК «МХП-Вінниця». У той же час «Буревісник-ШВСМ» продовжив лишатися єдиною командою, котра ще не набрала жодного очка.