Суперечка за лідерські місця в таблиці набуває дедалі більшої непередбачуваності.

Після паузи, пов’язаної з виступами «Баркома-Кажани» та «Локомотива» в єврокубкових турнірах, на вітчизняні арени повертається волейбол, так би мовити, внутрішнього «розливу». І в анонсованому турі знову ховає в собі непередбачуваність поєдинків за участю нинішніх локальних лідерів. Принаймні, у попередньому сталося кілька суттєвих несподіванок…

БАРКОМ-КАЖАНИ – ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ

(14 грудня – початок о 16.30. 15 грудня – о 12.00)

Навряд чи в 5-му турі львів’яни у Хмельницькому свідомо берегли сили напередодні відповідального протистояння в Кубку ЄКВ із сербською «Войводіною». Тим більше, місцевий «Новатор» одразу ж дав зрозуміти, що легкої прогулянки в гостей не буде. А тут ще й в останніх раптово травмувався капітан та основний зв’язуючий Владислав Діденко. Тож у підсумку «Кажани» втратили у Хмельницькому аж чотири очки і поступилися другим місцем у турнірній таблиці тому ж таки «Новатору».

Звичайно, їхній нинішній двобій з «юристами» здається більш оптимістичним. Але то тільки на перший погляд. Харків’яни в останньому турі кинули сміливий виклик землякам із «Локомотива» і в другому матчі ледь не завершили справу «сухою» перемогою. Трішечки не вистачило досвіду та везіння. Проте й відібране у чемпіона очко красномовно свідчить про зростання можливостей молодих підопічних Володимира Романцова і їхню спроможність створити у Львові маленьку сенсацію. Віктор Шаповал і компанія вже довели, що насправді це їм цілком до снаги.

Ну, а якість гри «Баркома-Кажани» багато в чому залежатиме від успішного повернення на майданчик Владислава Діденка. Чи станеться це вже в анонсованих матчах – питання поки риторичне…   

СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ – ДНІПРО

(14 грудня – початок о 18.00. 15 грудня – об 11.00) 

Після не надто вдалого старту в дебютному для себе чемпіонаті Суперліги «Серце Поділля», нарешті, дуже потужно «грюкнуло дверима» в протистоянні із земляками ВК «МХП-Вінниця». Як відомо, це дербі завершилося обміном бойовими перемогами з однаковим рахунком – 3:2, що свідчить про помітне зростання потенціалу «сердечок».

У свою чергу, «Дніпро» теж обмінявся перемогами з аналогічними рахунками, проте лише з таким же аутсайдером, як і сам – «Буревісником-ШВСМ». І ніби ніщо не свідчить про те, що зараз у Вінниці дніпряни спроможні значно додати. Втім, зазвичай у таких випадках кажуть, що м’яч круглий… 

ЛОКОМОТИВ – БУРЕВІСНИК-ШВСМ

(15 грудня – початок о 17.00. 16 грудня – о 10.30) 

У принципі, те ж саме можна сказати і стосовно цієї пари суперників. «Локомотив» однозначно сильніший. Проте, після відбуття до Італії його лідера Олега Плотницького, у грі підопічних Ігора Зяблицева з’явилися досить очевидні негативні моменти, якими в нещодавньому поєдинку Кубка Виклику справно скористалися волейболісти чеського «Брно».

У той же час молодим гравцям «Буревісника-ШВСМ» хоча й помітно не вистачає досвіду, натомість стійкості та волі до перемоги не позичати. Це вони яскраво продемонстрували на недавньому цікавому турнірі в Житомирі. Тож залишається лише щиро дивуватися, чому обласне керівництво вперто не бажає вбачати очевидних плюсів досить перспективної, якщо розібратися, команди. Тим більше, коли яскравим прикладом «зеленим» партнерам є граючий тренер, майстерний зв’язуючий Володимир Борисенко.

Звичайно, чернігівчанам у Харкові доведеться важкувато. Але ж недарма кажуть, що волейбол без сенсацій – не волейбол…  

НОВАТОР – ВК МХП-ВІННИЦЯ

(15 грудня – початок о 17.00. 16 грудня – об 11.00) 

Ну й, нарешті, про «родзинку» усього туру. «Новатор» поки йде другим і випереджає в таблиці «МХП-Вінницю», котра посідає там четвертий рядок, на п’ять очок. Тож стимули для обох суперників очевидні.

Щоправда, напередодні туру головний тренер вінничан Роман Ковальчук зізнався, що команда вже розпрощалася з екс-новачком Андрієм Шиманським і навряд чи може розраховувати на допомогу відомих «пляжників» - Сергія Попова та Олексія Деніна. Щоправда. і без них у його розпорядженні є досить потужний склад, але ж і у вінничан, як мінімум, не слабкіший.

Тож очікуємо на досить цікаві та непередбачувані за своїми сценаріями поєдинки!

Розклад та трансляцiї 6-го туру чоловiчої Суперлiги України