Анонсований тур у чоловічій еліті знову криє в собі суттєві загадки та реальні несподіванки.

Разом із закінченням 2017 року національний чемпіонат упритул наблизився до екватору першого етапу, і вже встиг подарувати шанувальникам волейболу цілу купу досить неочікуваних результатів. Цілком можливо, що найближчими днями стануться чергові з них…

ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ – ВК МХП-ВІННИЦЯ

(22 грудня початок о 16 годині, 23 грудня – о 12 годині)

У двох попередніх турах «юристи» створили великі сюрпризи, спочатку відібравши очко у «Локомотива», а потім цілих три – у «Баркома-Кажани». Втім, насправді, такі результати важко назвати сенсаційними, бо на даний момент «Юракадемія» аж ніяк не виглядає колективом, який, що називається, можна закидати м’ячами однією лівою. Одужав після травми вправний бомбардир Віктор Шаповал, набули хоча б мінімально необхідної впевненості у власних силах його молоді партнери – ось вам і результат!

Щоправда, ВК «МХП-Вінниця», продовжуючи значно посилювати свої ряди досвідченими виконавцями, націлений на явно вищий результат, ніж поточне третє місце. А для цього втрачати очки аж ніяк не можна. Ось і цікаво, хто із двох команд-загадок візьме гору в очному двобої?

СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ – НОВАТОР

(22 грудня початок о 18 годині, 23 грудня – об 11 годині)

У минулому турі шанувальники волейболу вже мали змогу переконатися у феєричній принциповості вінницько-хмельницького протистояння, коли ВК «МХП-Вінниця» спочатку ледь видряпав перемогу у «Новатора» в напрочуд запеклому та емоційному п’ятисетовому «бойовику», а потім хоча й у трьохсетовому, зате не менш видовищному. Тепер, здається, слід очікувати не менш інтригуючого продовження, тільки честь вінницького волейболу буде відстоювати «Серце Поділля».

Остання команда помітно «додає обертів», і домашні стіни роблять її шанси ще більш оптимістичними. Проте, з усього видно, колектив Романа Ковальчука залишився вкрай незадоволений підсумками вищезгаданого «бойовика», і нині всерйоз розраховує поквитатися на «сердечках». То що, даєш черговий «бойовик»?!

ДНІПРО – ЛОКОМОТИВ

(22 грудня початок о 17 годині, 23 грудня – о 12 годині)

БУРЕВІСНИК-ШВСМ – БАРКОМ-КАЖАНИ

(23 грудня початок о 17 годині, 24 грудня – о 12 годині)

Обидва невдахи нещодавніх єврокубкових баталій нині «зализують рани», тому для них таки добре, що в анонсованому турі їм випало грати з очевидними аутсайдерами чемпіонату. Скоріше за все, бажання реабілітуватися в очах своїх уболівальників пожене «залізничників» та «кажанів» до перемог з подвійною енергією, що цим самим аутсайдерам нічого доброго не віщує. Хоча, як показали матчі фаворитів із відвертими середнячками європейського рівня, далеко не все зараз добре в ігрових та психологічних складових сьогоднішніх грандів вітчизняного клубного волейболу…

Розклад та трансляцiї матчів 7-го туру чоловiчої Суперлiги України