У рамках чемпіонату «Барком-Кажани» і «Локомотив» поміряються силами напередодні фінального поєдинку Кубка України.

Як відомо, 17 лютого в Черкасах львівська та харківська команди розіграють почесний кубковий трофей. Тож своєрідною генеральною репетицією до цього протистояння стануть очні поєдинки «Баркома-Кажани» та «Локомотива», які будуть справжньою «родзинкою» чергового туру національної першості…

БАРКОМ-КАЖАНИ – ЛОКОМОТИВ

(26 січня початок о 19-й годині. 27 січня – о 12-й годині)

Про значення анонсованих матчів та очікування від них розповіли ключові виконавці обох команд.

Владислав ДІДЕНКО («Барком-Кажани», у коментарі сайту клубу):

- Перш за все, очікую хорошої гри від своєї команди. Особисто я чекаю від кожного гравця повної самовіддачі. Це в першу чергу. Ну, і справжньої боротьби. Особливої підготовки до матчів не проводимо. Стандартні тренування. Результат і підготовка залежать від того, як гравці ставляться до роботи. Інколи, звісно, на заваді стають травми, бракує сил. Але коли всі добре працюють – виходить хороший результат. Два останніх матчі з «Вінницею» ми відпрацювали досить добре. Команда додала в захисті – як на мене. Хлопці старались, ловили м’ячі…

Перемога – це вже кінцевий результат. Важливо тримати характер до кінця матчу. Ну, і певні нюанси під час самих ігор. Зазвичай тренер просить тримати м’яч у грі. Не старатись одразу атакувати, а максимально набратися терпіння і не бити супернику в блок. Тут наше завдання – надати опоненту можливість помилитися. Звісно, змінювати темп і не накопичувати власних помилок. Гра має бути цікавою для глядачів. А глядач цінує, коли гравець викладається на майданчику. Тому наше завдання – грати до кінця. Правильний настрій, коли команда до останнього тримається за м’яч, дає відповідний результат.

Що ж до кубкового фіналу з «Локомотивом», то ми чекаємо важкої боротьби і від суперника, і від себе. Ми досить тяжко завойовували Кубок, і не маємо наміру так легко з ним прощатися. Все залежатиме і від нас, і від стану суперника. Наприклад, торік «Локомотив» у першій частині сезону був не в оптимальній формі. Коли змінили тренерський склад – харків’яни стали прогресувати. Тому тоді була дещо інша ситуація. Цьогоріч у них усе значно згрупованіше. Але ми готові до боротьби, і «Барком-Кажани» зараз у кращій формі, ніж у жовтні, коли змагалися за Суперкубок. 

Євген КАПАЄВ («Локомотив», у коментарі прес-службі ФВУ):

- Звісно, це буде дуже напружене протистояння. Адже ніхто не хоче втрачати очки. А тут ще й суперник занадто принциповий: «Локомотив» і «Барком-Кажани» розіграли між собою три головні трофеї сезону минулого, і один – уже нинішнього. Тим більше, за три тижні нас очікує нова супердуель у фіналі Кубка України.

Фактор рідних стін? Звичайно, за підтримки трибун грати приємніше, проте для команди, яка хоче стати чемпіоном, це не може мати великого значення. З огляду на це, особисто в мене нема жодних сумнівів, що у зараз у Львові відбудуться напрочуд цікаві поєдинки. Про осічку у Вінниці із «Серцем Поділля» ми вже забули, і нині націлюємося тільки на перемоги. До того ж вони матимуть чимале значення у психологічному плані напередодні кубкового фіналу. Ми впевнені у власних силах. Але ж і «кажани» - не промах! У чому головна їхня сила? В команді! У них нема очевидно вираженого лідера, зате колективно вони дуже потужні. І це значно вагоміший фактор, ніж наявність яскравого майстра. Такий може виграти одну окремо взяту гру, проте серйозні трофеї спроможна виграти тільки дійсно сплочена команда. І ми хочемо довести, що саме такою є «Локомотив»!

ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ – СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ

(26 січня початок о 16-й годині. 27 січня – о 12-й годині)

В останніх матчах «юристи» переконливо довели, що спроможні перемагати будь-кого. У свою чергу, у попередньому турі «Серце Поділля» спромоглося завдати поразки із «сухим» рахунком одноосібному лідеру – «Локомотиву». Тому в цьому протистоянні шанси суперників на успіх можна оцінити як приблизно рівні. Все залежатиме від ліпшої бойовитості гравців та від того, хто з них припуститься меншої кількості помилок.

Щоправда, ігри в рідних стінах – це солідний плюс на користь «Юракадемії»…

НОВАТОР – БУРЕВІСНИК-ШВСМ

(26 січня початок о 17-й годині. 27 січня – об 11-й годині)

У останніх турах «Новатор» втратив кілька очок і в турнірній таблиці відкотився на поточну п’яту позицію. Звісно, підопічні Романа Ковальчука прагнуть повернутися до числа лідерів і, за сприятливих обставин, після звітного туру вони можуть піднятися одразу на третє місце.

Для цього, насамперед, слід двічі переконливо обіграти «Буревісник-ШВСМ», що не вважаться дуже складним завданням. Все ж таки за загальним класом хмельничани сьогодні чернігівчан помітно переважають. Ну й, очевидно, розраховувати на паралельну «допомогу» від «Локомотива» та «Юракадемії». Щоправда, із ними усе куди більш непередбачувано…

ВК МХП-ВІННИЦЯ – ДНІПРО

(26 січня початок о 17-й годині. 27 січня – о 13-й годині)

У поєдинках з відвертими аутсайдерами вінничани мають чудову нагоду ще більш упевнено закріпитися на другому місці. А, може, навіть наздогнати лідируючий «Локомотив». Стимул, як бачимо, очевидний. Тим більше, клубу просто необхідно реабілітуватися перед власними уболівальниками за невдачі у кубкових баталіях. Тому у «Дніпра» шансів бодай на одне очко апріорі мізер. Хоча, звісно, сюрпризи у волейболі – річ буденна…

Розклад та трансляції матчів 9-го туру Суперліги України 2017\18