«Юракадемія» красномовно довела, що доводити справу до боротьби за збереження прописки в еліті не збирається.

ПЕРШИЙ МАТЧ

«ЮРАКАДЕМІЯ» - «БУРЕВІСНИК-ШВСМ» - 3:0

(25:13, 25:16, 25:18)

«Юракадемія»: Лойтаренко, Русін, Андріюк, Рогожин, Шаповал (к), Єфименко; Канаєв (л), Анохін (л), Титаренко. Тренер – Володимир РОМАНЦОВ.

«Буревісник-ШВСМ»: Копич, Сухінін, Д. Шаповал, Дикун, Білик, Прищепа; А. Жуков (л), Старченко (л), Борисенко (к), Христов, Каліберда, Дем’янський, Камінський. Тренер – Роман НОСКО.

Судді: Босенко, Іванов.

Тривалість матчу: 64 хв. (19+22+23).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Рогожин – Жуков.

2 квітня. Харків. СК НЮУ. 160 глядачів. 

Не зумівши зробити маленьке диво у чвертьфіналі, волейболісти «Юракадемії» націлилися хоча б не опуститися нижче планки, взятої за підсумками регулярного чемпіонату. Іншими словами – позбавити себе необхідності боротися за збереження прописки у Суперлізі. І перший крок задля цього зробили дуже переконливий.

У стартовій партії підопічні Володимира Романцова одразу ж втекли у відрив – 4:0, і далі лише нарощували перевагу. Щоправда, на початку наступного сету чернігівчани прийшли до тями та почали чинити серйозний опір. Однак на гідному рівні це в них виходило лише до середини. Далі «Юракадемія» знову видала потужний ривок.

Не вийшло напруженої боротьби і в третій партії. Таким чином, харків’яни у найліпшому настрої готуються до матчу-відповіді, який відбудеться 6 квітня у Чернігові. І хоча там «Буревісник-ШВСМ», ймовірно, докладе максимум зусиль для реваншу, шанси «Юракадемії» на загальний успіх об’єктивно є вищими.

ВК «МХП-ВІННИЦЯ» - КП ВК «ДНІПРО»

(5 квітня - початок о 18-й годині. 6 квітня - початок о 12-й годині)

Здається, не вийде серйозної боротьби і в цьому протистоянні. Адже дніпряни погодилися провести обидва матчі на майданчику «МХП-Вінниця», що вже дає його господарям вагому перевагу. Тим більше, вінничанам необхідно хоч якось реабілітуватися за невихід до півфіналу чемпіонату.

Розклад та трансляції матчів