Другі матчі півфінальної серії на своїх майданчиках підопічні Ігора Зябліцева та Угіса Крастіньша виграли досить переконливо.

ДРУГІ МАТЧІ

«ЛОКОМОТИВ» - «СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» - 3:0

(25:14, 25:12, 25:18)

«Локомотив»: Ковальов, Дрозд, Томин (к), Шевченко, Остапенко, Синиця; Фомін (л). Тренер – Ігор ЗЯБЛІЦЕВ.

«Серце Поділля»: Мазенко, Осадца, Сидоренко (к), Босенко, Олійниченко, Ставнійчук; Патратій (л), Дорош (л), Наложний, Матус, Білан, Довгий. Тренер – Валерій КОПИЛОВ.

Судді: Паршин, Овчарук.

Тривалість матчу: 57 хв. (18+17+22).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Дрозд – Наложний.

5 квітня. Харків. ПС «Локомотив». 460 глядачів.

Перший матч – 3:0. 

Важко сказати, чому саме, але «Серцю Поділля» не вдалося скласти гідну конкуренцію діючому чемпіону країни і в цьому поєдинку. Якось не пішла у підопічних Валерія Копилова гра, яку вони справді вміють демонструвати. При цьому, звісно ж, варто відзначити грамотні дії харків’ян, які зі старту кожного сету видавали потужні ривки, тим самим добиваючись солідної переваги. Втримати її надалі було вже, як кажуть, лише справою часою…

Отже, на власному майданчику «Локомотив» зробив свою справу максимально якісно та продуктивно. А вболівальникам «Серця Поділля» залишається сподіватися, що їхня улюблена команда виявиться спроможною відповісти тим же вже у власних рідних стінах… 

«БАРКОМ-КАЖАНИ» - «НОВАТОР» - 3:0

(25:20, 25:22, 25:16)

«Барком-Кажани»: Паласюк, Діденко (к), Кісілюк, Семенюк, Тевкун, Жуков; Брова (л), Гладенко. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

«Новатор»: Середа, Татаренко (к), Ніколайчук, Вієцький, Панкратенков, Перепадя; Кисіль (л), Павлюк, Куранов, Турик, Оліщук. Тренер – Роман КОВАЛЬЧУК.

Судді: Гулька, Медвідь.

Тривалість матчу: 67 хв. (20+27+20).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Тевкун – Вієцький.

5 квітня. Львів. ПС «Галичина». 177 глядачів.

Перший матч – 3:1. 

На превеликий жаль для уболівальників «Новатора», зі Львова їхня улюблена команда повертається ні з чим. До честі підопічних Романа Ковальчука, вони спробували дати гідній бій грізному супернику і вчора, і сьогодні, проте у кульмінаційні моменти їм не вистачило зібраності та стійкості.

У звітному матчі наставник хмельничан значно змінив стартовий склад, проте великої користі від цього не отримав. Основна шістка «Баркома-Кажани» виявилася готовою і до цього сюрпризу, та звично продовжила, що називається, гнути свою ігрову лінію, яка в неї справді дуже потужна. Втім, у другій партії гості таки зуміли вирівняти картину боротьби, ведучи її фактично очко в очко. А коли «Барком-Кажани» спробував зробити «фінішне прискорення» - 21:19, «Новатор» спромігся відігратися – 22:22.

Однак саме тут Угіс Крастіньш узяв тайм-аут, після якого його команда виграла три очки поспіль. І цей момент, схоже, надломив хмельничан психологічно. Адже в третьому сеті перевага їхніх суперників була вже беззаперечною.

Таким чином, «Барком-Кажани» використав фактор рідних стін по-максимуму. Щоправда, 11 і 12 квітня «Новатору» ніщо не заважає відповісти тим же…