«Буревісник-ШВСМ» та КП ВК «Дніпро» склали своїм суперникам гідну конкуренцію, однак вести боротьбу за виживання в еліті належить саме їм.

ДРУГІ МАТЧІ

«БУРЕВІСНИК-ШВСМ» - «ЮРАКАДЕМІЯ» - 2:3

(25:20, 25:22, 20:25, 19:25, 17:19)

«Буревісник-ШВСМ»: Копич, Сухінін, Шаповал, Дикун, Білик, Прищепа; Жуков (л), Старченко (л), Борисенко (к), Каліберда, Христов, Камінський, Дем’янський, Лук’янець. Тренер – Роман НОСКО.

«Юракадемія»: Лойтаренко, Русін, Титаренко, Рогожин, В.Шаповал (к), Єфименко; Канаєв (л), Анохін (л), Д.Романцов, Столбунов, Тюрін, Яковлєв. Тренер – Володимир РОМАНЦОВ.

Судді: Елькін, Хвас.

Тривалість матчу: 122 хв. (24+24+25+24+25).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Сухінін – В.Шаповал.

6 квітня. Чернігів. СК НУЧК. 210 глядачів.

Перший матч – 0:3. 

Наприкінці регулярного чемпіонату волейболісти Чернігова неодноразово доводили, що в окремих матчах спроможні добряче попсувати нерви будь-кому. Тож годі було сумніватися в їхній націленості будь-що «зачепити» харків’ян на власному майданчику, тим самим відновивши шанси уникнути необхідності боротися надалі лише за збереження прописки у Суперлізі. Так воно й сталося…

Підопічні Романа Носка одразу ж дали зрозуміти, що на «легке життя» гостям розраховувати не варто. Вони доклали максимум зусиль аби головний бомбардир «юристів» Віктор Шаповал був змушений постійно наштовхуватися принаймні на подвійний блок, і в того попервах справді виникли деякі складнощі. А оскільки волейболісти «Юракадемії» ще й подачах та прийомах чудили нерідко, то господарі майданчику вчепилися в свій шанс залізною хваткою. Позбутися її опонентам у перших двох сетах так і не вдалося.

Натомість коли наставник «юристів» Володимир Романцов активніше задіяв ротацію та зробив певні тактичні перестанови, якість їхніх дій значно поліпшилася. Паралельно на повну, нарешті, запрацювала «гармата» Віктора Шаповала, чиї точні невідпорні «постріли» помітно додали впевненості його партнерам. Тож не встигли чернігівчани й оком моргнути, як рахунок за партіями став рівним – 2:2.

Однак і в них таки віднайшлися певні резерви. Недарма ж на тай-брейку «Юракадемія» поступалася – 7:10. Але коли господарям майданчику потребувалося зібратися для останнього ривку, сил їм уже забракло. Шаповал і компанія спромоглися вирівняти становище, і справа дійшла до дуелі сили характерів на «більше-менше». Зрештою, у харків’ян вони виявилися міцнішими…

КП ВК «ДНІПРО» - ВК «МХП-Вінниця» - 1:3

(20:25, 23:25, 25:23, 15:25)

КП ВК «Дніпро»: Хомин, Лиходід, Нестеренко, Свириденко, Лубан, Маринченко; Петровський (л), Коновалов (к). Тренер – Віталій СТАДНІКОВ.

ВК «МХП-Вінниця»: Передрій, Данилов, Горбенко (к), Полуян, Клепко, Щавінський; Остроумов (л), Міщенко, Скороход, Король, Поліщук. Тренер – Васіф ТАЛИБОВ.

Судді: Паєвський, Скібіцький.

Тривалість матчу: 87 хв. (21+24+22+20).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Нестеренко – Щавінський.

6 квітня. Вінниця. СК ВНПУ. 87 глядачів.

Перший матч – 0:3. 

Дніпряни теж аж ніяк не бажали опинитися серед тих, кому належить надалі боротися за збереження прописки в елітному дивізіоні, тому, попри незручний чужий майданчик, вдруге спробували створити маленьке диво. Вінничанам довелося викладатися на повну, аби уберегтися від серйозних неприємностей. Та якщо у другій партії їм це, ціною надзусиль, таки вдалося, то в третій – уже ні.

Однак більш широка ротація «МХП-Вінниця» все ж відіграла свою вагому роль. Адже у четвертому сеті вінничани виглядали значно свіжішими фізично, що й дозволило їм остаточно перехопити ініціативу.

Таким чином, 14 і 19 квітня (а якщо потребується, то і 23-го) ВК «МХП-Вінниця» та «Юракадемія» визначать сильнішого у боротьбі за 5-6 місця. А «Буревісник-ШВСМ» та КП ВК «Дніпро» у ці ж дні з’ясують, хто залишить Суперлігу, а кому належить посперечатися за збереження прописки в ній у серії перехідних поєдинків.