Підопічні Ігора Зябліцева та Угіса Крастіньша знову впевнено здолали опір, відповідно, «Серця Поділля» та «Новатора».

Дива не сталося. У перших матчах півфінальної серії на власних майданчиках «Локомотив» і «Барком-Кажани» переконливо довели, що віддавати путівки до головного фіналу всього чемпіонату нікому не збираються. Ось і не віддали…

«СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» - «ЛОКОМОТИВ» 1:3

(20:25, 25:18, 20:25, 20:25)

Перші матчі – 0:3 і 0:3. 

«Локомотив» розпочав гру у властивій для себе манері в цій півфінальній серії. Спершу гра йшла на рівних (перший технічний тайм-аут був за рахунку  8:7 на користь харків’ян), але потім команда Ігора Зябліцева вийшла вперед на 3-4 очки. Проте, на відміну від матчів у Харкові, «Серце Поділля» виявилося більш непоступливим у себе вдома, і скоротило відставання до мінімуму - 16:17. Але й годі. Знову вчасно в зоні подачі опинився Юрій Томин, завдяки якому «Локомотив» узяв два розіграші поспіль (один з яких - ейс). Це в якійсь мірі стало переломним моментом в сеті, і далі «залізничники» вийшов вперед на три очки, а в кінцівці дотиснув суперника. Ейс Юрія Синиці завершив партію.

Другий сет почався несподівано – з 4:0 на користь «Серця Поділля». Не допоміг і ранній тайм-аут Ігора Зябліцева. Тож у середині сету в «Локомотива» на майданчику з’явилися Євген Капаєв, Сергій Євстратов та Олександр Стаценко. І часом здавалося, що ось-ось він таки дістане суперника у рахунку. Але господарі майданчику не підпустили харків’ян на небезпечну відстань. Та й помилок ті зробили в цьому сеті забагато...

Але один сет - це всього лише один сет. Переломною в матчі стала третя партія, в якій «Локомотиву» знову вдалося мобілізувати свої сили і перехопити ініціативу. Атаки першим темпом поєднувалися з вдалим блоком, а потужні подачі – з не менш потужними дограваннями. Треба віддати належне волейболістам «Серця Поділля», які все ж спробували схилити шальки терезів на свою користь. І пару разів були близькими до цього. Але «Локомотив» контролював ситуацію. Кінцівка за командою Ігора Зябліцева.

Четвертий сет пройшов також за ігрової перевазі «Локомотива». Якісно підсилив гру Євген Капаєв. Чим далі, тим ясніше було видно, що харків’яни перемогу з рук не випустять. Так воно і сталося...

«НОВАТОР» - «БАРКОМ-КАЖАНИ» - 1:3

(24:26, 13:25, 25:21, 23:25)

«Новатор»: Середа, Вієцький, Ніколайчук, Тупчій, Панкратенков, Перепадя; Кисіль (л), Татаренко (к), Павлюк, Куранов, Турик, Оліщук. Тренер – Роман КОВАЛЬЧУК.

«Барком-Кажани»: Паласюк, Діденко (к), Кісілюк, Семенюк, Жуков; Брова (л), Бокшан, Гладенко. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

Судді: Паршин, Хвас.

Тривалість матчу: 102 хв. (27+20+28+27).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Кисіль – Діденко.

11 квітня. Хмельницький. ФОК «Новатор». 390 глядачів.

Перші матчі – 1:3 і 0:3. 

Матч, який пройшов у Хмельницькому 11 квітня, став останнім для «Новатора» та «Барком-Кажанів» у цьому півфінальному протистоянні. Ось тільки для кожного з клубів це значення «останній» має своє забарвлення. Для львів’ян – радісне, для хмельничан – засмучене.

«Новатору», аби зберегти шанси на вихід до фіналу, необхідно було виграти в гостей. І з перших хвилин поєдинку хмельничани спробували «врятувати» увесь півфінал. Рідні стіни, як-то кажуть, мали допомогти. Але ж і срібні призери минулої першості не хотіли відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні. А тому вийшло так, що стартовий сет «дотягнув» до «більше-менше», де нерви міцнішими виявилися в гостей.

А в другій партії «Новатор» наче підмінили. У гірший бік. Помилка за помилкою, і «Барком-Кажани» впевнено набирав очки.

«У суперника нічого не виходило, а нам, навпаки, все вдавалося», - резюмував після матчу наставник львівського клубу Угіс Крастіньш.

Третій сет знову видався напруженим та емоційним. Він міг стати останнім не лише у цьому матчі, а й в усьому протистоянні. Але слід віддати належне волейболістам «Новатора» - вони знайшли в собі сили дати справжній бій гостям. І під завісу партії довели, що не даремно їх вважають претендентами на один із комплектів медалей. «Новатор» виграв сет, і потрібно було, як мінімум, те саме зробити і в наступній партії.

Все наче йшло так, як потрібно господарям. Хмельничани, здобувши перевагу в 3-4 очки, трималися та змушували львів’ян нерувати. Але Угіс Крастіньш у потрібний момент узяв тайм-аут, після якого «Барком-Кажани» заграв трохи спокійніше та результативніше. Як наслідок, саме львівському клубу швидше вдалося досягнути 20 балів на табло. Та господарі майданичку не здавалися і навіть випередили суперників - 22:21. Але потужні подачі Володимира Тевкуна змінили все. І хід гри, і результат на табло. Гості знову вийшли вперед, а згодом виграли і партію, і матч, і путівку до фіналу. 

Отже, як і торік, у вирішальній серії всього чемпіонату знову зійдуться «Локомотив» та «Барком Кажани». А «Новатор» у серії до трьох перемог виборюватиме бронзові медалі з вінницьким «Серцем Поділля».

ФОТО та ВІДЕО МАТЧІВ