Наставник «Новатора» розповів про плани підготовки до наступного сезону та озвучив зміни у складі команди.

Як відомо, у минулому сезоні «Новатор» у запеклому протистоянні із «Серцем Поділля» зумів вибороти історичні в своїй історії бронзові медалі чоловічої Суперліги. Таким чином, хмельницький клуб отримав почесне право представити нашу країну на міжнародній арені. Вже відомо, що на стадії 1/32 фіналу Кубка ЄКВ «Новатору» випало помірятися силами з норвезьким клубом «Фьорд» (матчі відбудуться у першій половині листопада).

Днями хмельничани розпочали підготовку до старту сезону 2018-2019. Головний тренер Роман Ковальчук розповів про останні новини з команди. Та вони виявилися не надто позитивними...

- Романе Олександровичу, які завдання стоятимуть перед «Новатором» у наступному сезоні?

- Головна – гідно представити Україну на єврокубковій арені. Звісно, у зв’язку з цим нам би хотілося дещо зміцнити склад, проте на ділі ми заязнали відчутних втрат. На жаль, нам не вдалося втримати лідерів. Причому, якщо до розставання із Андрієм Тупчієм та Дмитром Вієцьким, котрі розраховували на зарубіжні контракти, ми, в принципі, були готовими, то рішення двох інших гравців стали для нас неприємним сюрпризом. Так би мовити, кращого життя вирішили шукати Богдан Середа і В’ячеслав Панкратенков, яких не задовольнили запропоновані нами умови.

Плюс до того, стався рецидив старої травми плеча у Максима Ніколайчука. Йому необхідно робити операцію, на реабілітацію після якої, в кращому випадку, знадобиться півроку. Отже, маємо одразу мінус п’ять провідних виконавців. Звісно, пробували шукати їм гідну заміну, проте одні вирішили за краще пристати до ліпших умов в інших командах, а декого не затримували ми самі.

- А як щодо всіх інших?

- Всі інші залишилися, на чолі з Богданом Татаренком. Допоможе і досвідченіший ліберо Сергій Кисіль. Ну й, звичайно ж, розраховуваємо на молодих виконавців. Сподіваюся, у наступному сезоні добре зуміють розкрити свій багатий потенціал Владислав Павлюк, Руслан Осипенко і Тарас Олексюк. Перебувають на перегляді ще кілька гравців. Щодо них питання поки залишається відкритим.

Розумію, що у Суперлізі нам вкрай важко буде боротися принаймні за збереження «бронзи». Проте бойовий дух «Новатора» добре знайомий усім без винятку. Тож задніх не будемо пасти - це однозначно!   

- Щось відомо детально про вашого суперника у Кубку ЄКВ?

- Поки що «Фьорд» також займається комплектацією складу. Оскільки цей процес не завершено, то давати оцінку нашому супернику ще зарано.

- За яким планом будете готуватися до нового сезону?

- Зараз команда тренується на базі Національної академії державної прикордонної служби ім.Богдана Хмельницького, де є всі належні умови. 11 серпня вирушимо в гори – у село Паляниця Івано-Франківської області. А звідти переберемося на базу поблизу Чорноморська – там теж хороші умови на березі моря. Ну, а до залу зайдемо, певно, десь 3-го вересня. Також у планах є участь у контрольних матчах, наприклад, у Вінниці. Охоче відгукнемося на запрошення виступити у хороших турнірах. Так що очікуємо на ці самі запрошення!