7 вересня діючий чемпіон України львівський клуб "Барком-Кажани" в приміщенні інформаційної агенції Гал-Інфо у Львові провів прес-конференцію.

Президент "кажанів" Олег Баран одразу розповів про цілі на майбутній сезон.

"Наше головне завдання – втримати цей результат, який ми здобули минулого сезону, а саме чемпіонство та національний кубок. На євроарені ставимо уже інші завдання, оскільки хочемо виступи краще, аніж в попередні роки. Дуже погано, що цього року у національному чемпіонаті не буде брати участі харківський "Локомотив", оскільки відсутність "залізничників" зменшить конкуренцію за призові місця. Незважаючи на це, ми сподіваємося, що цього року команди з Хмельницького, Вінниці чи інших міст України зможуть скласти гідну конкуренцію. Ми не вважаємо свою команду фаворитом чемпіонату, оскільки у спорті, а зокрема і у волейболі, можуть бути непередбачувані результати", - цитує президента команди Олега Барана сайт Гал інфо.

oleg baran
Президент "Барком-Кажани" Олег Баран \ фото galinfo.com.ua

На прес-конференції були представлені нова ігрова форма та новачки команди. Як ми вже не раз розповідали, в міжсезонні до складу львівського клубу приєдналися ліберо Андрій Жуков, догравальники Олег Шевченко та Олександр Наложний, діагональний Юрій Томин і зв’язуючі Сергій Євстратов та Олексій Головень.

oleg baran
barkom-kazhany
barkom-kazhany
barkom-kazhany

Натомість, команду залишили діагональний Володимир Тевкун, зв’язуючі Іван Плясецький та Владислав Діденко, догравальник Ярослав Савків та ліберо Юрій Бокшан.

Зміна складу, за словами Олега Барана, перш за все відбулася тому що деякі гравці вирішили поїхати грати за кордон, де фінансові умови для них кращі.

"Ми не маємо морального права втримувати гравців, якщо вони бажають покинути команду, - продовжує Олег Баран в інтерв’ю сайту Гал інфо. - Вони доросли у нас до певного рівня і вирішили щось змінити, а саме поїхати грати за кордон. Вважаю, буде нелогічно їх мотивувати грати у Львові, якщо вони прийняли рішення змінити команду і чемпіонат".

Олег Баран також додав, що уже зараз ведуться переговори з командами з Білорусі. Планується організувати окрему лігу для команд з країн-сусідів. Але поки що жодної конкретики наразі немає. Президент "Барком-Кажани" також повідомив, що 14-16 вересня за підтримки Львівської міської ради у Львові відбудеться міжнародний турнір з волейболу - "Кубок Лева-2018".

Нагадаємо, что 8-9 вересня львівський "Барком" проведе матчі першого туру Суперліги України 2018\19. Першим суперником стане "новий" учасник головного чемпіонату країни "Фаворит" з міста Лубни. Запланована відео-трансляція обох матчів.

yuriy semenukbarkom-kazhanybarkom-kazhany

 
Відео ПравдаТут Львів
Фото galinfo.com.ua, Олена Ляхович
Матеріали інтерв’ю Гал інфо