З новим капітаном, новими гравцями, міжнародними турнірами та з Суперкубком України.

Таким видався для волейбольного клубу "Барком-Кажани" старт нового волейбольного сезону. Попереду – чемпіонат України з волейболу. Щоправда,  без головного суперника – харківського "Локомотива". Вже у  листопаді матчі Кубку ЄКВ. Чи зігралась команда у оновленому складі та як хлопці готуються до майбутніх ігор – у інтерв‘ю з новим  капітаном "кажанів" Євгеном Кісілюком.

- Євгене, склад команди суттєво оновився. Чи зігралися  хлопці? Бо останні матчі з вінничанами не лише полоскотали нерви вболівальникам, а й не дали команді заробити додаткові бали.

- Команда дійсно суттєво оновилася. У нас 5 нових гравців. Це багато. А з вінничанами так тяжко гралось, тому що налаштування неправильне. Помилялися у дуже простих ситуаціях. Невдалі подачі, приймали не в той бік або не доводили м’яч як потрібно. Це і стало найбільшою проблемою, наприклад, у другому матчі із "МХП-Вінниця", який ми програли. Чи зігралися з новачками? Ще є деякий брак, але тенденція все краща і краща. Звісно, для максимально якісного результату ще потрібно трішки попрацювати. Думаю, місяць і ми повністю зіграємось. До єврокубків будемо готові.

 - Чого, на твою думку, на сьогодні бракує команді ?

- Однозначно було б краще, якщо б на ігри приходило більше вболівальників. Нам бракує цієї підтримки. По-друге команді дещо не вистачає стабільності подекуди технічної, а подекуди – психологічної. Не завжди правильно підходимо до гри. Саме тому на другий день так тяжко грається. Але поступово все буде.

evgen kisiluk
ВК "Барком-Кажани" \ фото kazhany.lviv.ua

- Стартували у новому сезоні ви досить динамічно: поїздка в Польщу на турнір, перемога у матчі за Суперкубок. Але ж основного суперника – харківського "Локомотива" цьогоріч у Чемпіонаті немає. Чи не занизить це планку команді?

- Так, "Локомотив" цього року в Суперлізі не грає, але не скажу, що це знизить планку команді. У нас є інші досить сильні суперники. Показова гра з "МХП-Вінниця", перший день боролися і перемогли, другий – програли. Те саме "Серце Поділля" – не така легка  команда. І "Новатор" досить сильна команда. Такщо є з ким грати. Звісно, було б цікавіше, якщо б з нами був "Локомотив". Навіть для вболівальників. Якщо порівнювати з минулим сезоном, то на ігри з "Локомотивом" приходило вдосталь глядачів. Зараз не так. Ну, але є як є. Ми будемо піднімати свій рівень гри з командами, які в Суперлізі  і під час міжнародних турнірів та європейських кубків.

- Зовсім скоро «кажани» гратимуть у матчах ЄКВ. Як готуєтесь, як самі налаштовані?

- Поки ми не робили жодних серйозних підготовок, адже графік ігор дуже насичений. Цими вихідними їдемо в Харків на матчі з "Юридичною академією", наступного тижня Кубок з "МХП-Вінницею" і "Юракадемією". Готуємось до гри з кожною конкретною командою. Йдемо по плану. Своєрідне посилене тренування. Думаю, на підготовку до матчу ЄКВ з швейцарською "Лозанною" нам вистачить тижня.

 - Ну і наостанок. Які відчуття на посаді капітана команди?

- Скажем так: капітанство – це додаткове навантаження. Перш за все психологічно. На тобі лежить відповідальність не тільки за твою гру, а й за саму атмосферу на майданчику. Плюс є додаткові речі поза грою, якими має займатися капітан. Подобається чи ні? Поки я звикаю до нової ролі. І це тяжкувато, скажу чесно.

Евгений КИСИЛЮК: "В нынешнем составе "Баркома" каждый игрок достоин быть капитаном"