"Університет-ШВСМ" цього сезону повернувся в жіночу Суперлігу з метою потрапити до першої четвірки, але після шести матчів має у своєму активі 7 поразок.

Про те, як змінилася команда у міжсезоння, розповів головний тренер "Університету-ШВСМ" Володимир ЖУЛА (інтерв’ю відбулося перед матчами п’ятого туру Суперліги України - прим.автора).

- Підсилитися особливо не вийшло. Прийшли молоді гравці з досить далекою перспективою. Однак основна зв’язуюча Анастасія Ткаченко тепер заявлена за вінницький "Білозгар-Медуніверситет" (можливо, для неї особисто там створені кращі умови). Решту вдалося зберегти, але втрата досвідченої гравчині відчутно позначається на команді. Марія Булавчик, яка стала основною зв’язуючою, прогресує. З кожною грою додає, ставиться до роботи серйозно. Сподіваємося, виросте у нас гідна заміна. Лава запасних у нас досить коротка. Наразі на тривалий термін вибула Карина Кравчук. На неї чекає серйозна операція – меніски. Невідомо, коли Карина повернеться до складу. Це одна з лідерок команди, і відсутність гравчині ускладнює наше завдання.

universytet-shvsm
"Університет-ШВСМ" \ фото gorod.cn.ua

- Завдяки чому вдаося перемогти у "Регіни"? (у домашньому турі "Університет-ШВСМ" зумів здобути дві перші перемоги, двічі здолавши "Регіну-МЕГА-ОШВСМ" (Рівне) – 3:0 (25:19, 25:18, 25:21) та 3:1 (14:25, 26:24, 25:23, 25:16) - прим.автора.)

- Ми перемогли за рахунок самовідданої гри, понадвіддачі. До того ж у класі ми, напевно, трохи сильніші за "Регіну"... Тобто зіграли кілька складових. Наскільки реально нам буде потрапити у четвірку, залежатиме від результатів наступного туру. Команді я це вже озвучив. Якщо у нас вийде в Тернополі показати гру, виявити самовідданість і виграти два матчі з будь-яким рахунком, то повернемося у боротьбу за потрапляння до четвірки. Це надзавдання. У чомусь воно нам під силу, в чомусь – не зовсім. Але потрібно сподіватися, що ми ще не втратили шанс.

Як ми вже зазначали, в Тернополі "Університет-ШВСМ" здобув одну перемогу та 2 очки і тепер посідає 7 сходинку турнірної таблиці.

Турнірна таблиця Суперліги Уераїни 2018\19 після 5-го туру

turnirna tablica