Прикрий виліт з Кубка ЄКВ хмельницькі гравці сприйняли досить болюче.

Через те, що дуже скоро троє гравців «Юракадемії» мали вирушити на тренувальний збір до молодіжної збірної України, її поєдинки з «Новатором» відкрили програму 6-го туру раніше. А хмельничани, з усього видно, ще не відновилися фізично та, головне, психологічно після невдачі в 1/32 фіналу Кубка ЄКВ. І харків’яни скористалися цим дуже продуктивно...

«НОВАТОР» - «ЮРАКАДЕМІЯ»

3:2 (25:23, 21:25, 17:25, 25:20, 15:11)

2:3 (21:25, 18:25, 27:25, 25:20, 12:15) 

Дві «п’ятихатки» у Хмельницькому порадували місцевих глядачів захопливою непередбачуваністю сценарієв, проте навряд чи задовольнили кінцевими здобутками їхньої улюбленої команди. Вдалі дії підопічним Романа Ковальчука вдавалися лише епізодично, тож якби не маса помилок у грі «юристів», господарі майданчику цілком могли залишитися, що називається, біля розбитого корита. Надто вже для цього старалося ударне тріо харків’ян – Андрій Левченко (у першому матчі набрав 21 очко, у другому – 20), Андрій Рогожин (15 і 17), Борис Єфименко (14 і 17). Та у п’ятому сеті першого поєдинку у «Новатора» вдало «вистрілив» Нік Сотник (загалом записав собі до активу 16 пунктів), а ще значно ліпше вийшов прийом. За рахунку же 8:8 на допомогу Сотнику прийшов Олексій Денін, тож спільними зусиллями вони перетворили його на 12:8, і відіграти це відставання гості не спромоглися.

Натомість наступного дня команди фактично помінялися ролями. Причому «Юракадемія» реально претендувала на «суху» перемогу, бо в третьому сеті вела перед – 13:9, а потім мала матчбол – 25:24. Виручив Владислав Павлюк (у підсумку набрав 16 очок). Однак на тай-брейку потужні «постріли» Левченка і Рогожина таки забезпечили успіх харків’янам.

«Це все наслідки єврокубків, - пояснив не блискавчину гру своєї команди головний тренер «Новатора» Роман Ковальчук в інтерв’ю сайту ye.ua. – Ми, після виліту з Кубка ЄКВ, відчули психологічне вигорання. Команда опинилася в емоційній ямі, а тому в матчах проти харків’ян не було куражу. Та й часу на відновлення не вистачило. Хлопці подумками ще перебували в грі проти норвежців, адже дуже боляче сприйняли ту невдачу. Нарешті, «Юридична академія» - суперник не простий, якому під силу боротися за місця в першій четвірці. Утім, тепер у нас є час трохи відпочити емоційно, адже наступні матчі зіграємо у Чернігові 30 листопада та 1 грудня. До них і готуватимемося».