23-24 листопада відбудуться матчі 6-го туру чоловічої Суперліги України 2018\19.

Згадуючи попередній сезон, хочеться приділити увагу одному цікавому протистоянню. А саме двобою між вінницькими командами – "Серце Поділля" та "МХП-Вінниця".

Вінницьке дербі вже стало прикрасою українського чемпіонату та завжди привертає увагу шанувальників волейболу з усієї країни. Вщент заповнені трибуни, активні вболівальники та неймовірна інтрига у повітрі – все це нас чекає у Вінниці. Але досить лірики. Поговоримо про склади та минулі зустрічі цих команд.

ІСТОРІЯ ЗУСТРІЧЕЙ

Передній сезон став для "Серця Поділля" дебютним у головному чемпіонаті країни. Але команда одразу ж показала характер та заявила про свої амбіційні цілі. А ось "МХП-Вінниця" стартували в сезоні 2017\18 в якості бронзових призерів попереднього чемпіонату.

В рамках Суперліги 2017\18 "МХП-Вінниця" та "Серце Поділля" офіційно зустрілися 7 разів – 2 тури регулярки та три матчі плей-офф за вихід у півфінал чемпіонату. Шість матчів завершилися з рахунком 3:2, один – 3:0. Загальний рахунок на користь "Серця Поділля" – 4 перемоги проти 3.

Нагадаємо, що саме підопічні Валерія Копилова завадили бронзовим призерам Суперліги України сезону 2016\17 "МХП-Вінниця" вийти в півфінал. За підсумками минулої першості "МХП-Вінниця" стали п’ятими, а "Серце Поділля" – четвертими.

Зараз обидві команди заявляють про наміри потрапити до числа призерів української Суперліги.

СКЛАДИ КОМАНД

Слід відзначити масовий перехід гравців "МХП-Вінниця" до головного суперника – "Серця Поділля". В середині сезону 2016\17 до складу "сердечок" перейшли блокуючі Дмитро Міщук та Богдан Мазенко. А після завоювання "бронзи" "МХП-Вінниця" залишили Олександр Наложний та Вадим Патратій. Це міжсезоння не стало винятком. Догравальник Станіслав Лизанець, блокуючий Сергій Руденко, ліберо Анастасій Остроумов та екс-капітан "МХП" діагональний Андрій Горбенко завершили співпрацю з "МХП-Вінниця" та стали новачками "Серця Поділля".

Також до них приєдналися догравальник Сергій Кушнір, блокуючий Олександр Терещук. А нападник Іван Слінчук став помічником головного тренера.

Але у вінничан є і суттєві втрати. Блокуючий Дмитро Міщук тепер захищає кольори китайського клубу "Тяньцзинь". Також команду покинули Олег Ставнійчук, Олександр Наложний ("Політехнік-Одеса") та Юрій Білан ("Житичі"). 

На жаль, не всі заявлені гравці зможуть зіграти у шостому турі Суперліги. Зв'язуючий Віталій Осадца досі відновлюється після травми.

ВК Серце Поділля (м.Вінниця)

Зв’язуючі: Олександр МАТУС, Сергій ДОРОШ, Віталій ОСАДЦА.

Діагональні: Володимир СИДОРЕНКО (к), Андрій ГОРБЕНКО;

Догравальники: Станіслав ЛИЗАНЕЦЬ, Сергій КУШНІР, Олег ОЛІЙНІЧЕНКО;

Центральні блокуючі: Олександр ТЕРЕЩУК, Богдан МАЗЕНКО, Сергій РУДЕНКО;

Ліберо: Анастасій ОСТРОУМОВ, Вадим ПАТРАТІЙ.

Головний тренер: Валерій КОПИЛОВ.

Тренер: Іван СЛІНЧУК.

serdtse podilly

Склад "МХП-Вінниця" змінився на 70%. Команду і досі очолює Васіф Талибов, але на разі він працює, так би мовити, наодинці. Граючий тренер Сергій Щавінський повернувся у казахстанську команду "Єсіль-СК". Вінницький клуб також залишив нападник Тимофій Полуян. Він тепер виступає у словенській команді "Любляна", яка цими днями стартувала у Лізі чемпіонів. Ліберо Віктор Краєвський та зв'язуючий Ілля Поліщук перейшли до одеської команди "Політехнік-Одеса". А зв'язуючий Олексій Головень приєднався до львівського клубу "Барком-Кажани". Про ряд гравців, які перейшли до складу "Серця Поділля" ми вказували вище.

Новачками "МХП-Вінниця" стали декілька досвідчених гравців – ліберо Пилип Гармаш, блокуючий Костянтин Рябуха, зв’язуючий Олександр Прокопець та догравальник Дмитро Сухінін. Також склад команди поповнили гравці молодіжної збірної України різних вікових категорій – Дмитро Канаєв, Андрій Стеблецький, Станіслав Величо, Данило Уривкін та Євген Політько

ВК МХП-Вінниця (м.Тростянець)

Зв'язуючі: Олександр ПРОКОПЕЦЬ, Андрій СТЕБЛЕЦЬКИЙ;

Діагональні: Артем СКОРОХОД (к), Данило УРИВКІН;

Догравальники: Віталій КУЧЕР, Дмитро СУХІНІН, Євген ПОЛІТЬКО;

Центральні блокуючі: Денис ДАНИЛОВ, Костянтин РЯБУХА, Георгій КЛЕПКО;

Ліберо: Пилип ГАРМАШ, Дмитро КАНАЄВ;

Головний тренер: Васіф ТАЛИБОВ.

mhp-vinnitsa

ТУРНІРНЕ ПОЛОЖЕННЯ

Після 5 турів (10 зіграних матчів - прим. автора) української Суперліги "МХП-Вінниця" з 25 пунктами та 8 перемогами посідає другу сходинку турнірної таблиці. А "Серце Поділля" йдуть третіми та мають у своєму активі 7 перемог та 21 пункт.

turnirne polozhennya

Чи треба ще щось казати про принциповість та наявність колосальної інтриги у матчах так званого вінницького дербі? Здається, що ні!

Дата та час: 23 листопада 18:30, 24 листопада 12:00.

Місце проведення: м.Вінниця, спортивний зал ВДПУ ім. М. Коцюбинського, вул. Острозького, 32.

Трансляція матчу: Youtube ФВУ.

Арбітри матчу: Володимир Босенко та Віталій Паршин.