Визначилися всі пари суперників у майбутній серії плей-офф.

Як і очікувалося, заключний тур регулярної першості сенсаційних результатів не приніс. Усі матчі завершилися досить передбачувано, хіба що за винятком першої зустрічі у Хмельницькому. Таким чином, у чвертьфіналі плей-офф пари суперників сформувалися за цілком прогнозованим сценарієм.

«НОВАТОР» - «БУРЕВІСНИК-ШВСМ»

2:3 (17:25, 25:7, 22:25, 25:20, 10:15)

3:0 (25:20, 25:18, 25:21) 

Певно, найбільший інтерес викликали результати саме в цій парі. Адже «Новатор», у разі двох впевнених перемог, ще зберігав шанси потіснити с четвертої сходинки таблиці «Юракадемію». Але, як зізнався після другого матчу наставник хмельничан Роман Ковальчук, насправді його цікавили не показники на табло, а якість дій його підопічних у різних складових варіаціях. З надією віднайти ті, котрі потім у плей-офф зможуть завдати тому ж таки харківському колективу найбільше клопотів. Тож він розпочав експерименти уже з визначення стартової шістки. І не надто вгадав, оскільки волейболісти «Буревісника-ШВСМ» жодних експериментів не планували, тому й домінували на майданчику досить очевидно.

Натомість у другому сеті, схоже, Роман Ковальчук, хоча би періодично, але таки побачив те, що сподівався побачити. Адже від захисту чернігівчан, образно кажучи, тільки тріски розліталися. Але далі слідували нові експерименти, і в підсумку гості не лише швидко отямилися, але й довели гру до підсумкової перемоги.

Наступного дня головний тренер «Новатора» продовжив тактичні пошуки, проте цього разу досвідчених виконавців підключав напрочуд своєчасно. Тому реванш, в цілому, став таки закономірним. 

«СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» - «ЮРАКАДЕМІЯ»

3:1 (25:23, 25:22, 22:25, 25:17)

3:0 (25:14, 25:15, 25:22) 

Щоби зберегти за собою четверту позицію, «Юракадемії» достатньо було відібрати у «Серця Поділля» лише очко. Натомість вінницькій команді, аби залишитися другою, потребувалося двічі перемагати з будь-яким рахунком. Але ризикувати доведенням протистояння бодай до одного тай-брейку підопічні Валерія Копилова однозначно не хотіли. Тому першого дня протистояння вийшло досить впертим. Блок «юристів» працював значно продуктивніше (17 здобутих очок проти 7 в опонентів), а лідери харків’ян Андрій Левченко (набрав 24 очки) і Борис Єфименко (16 очок) не давали господарям майданчику розслабитися ні на мить. Втім, ті й самі собі такого не дозволяли. Але загальна кількість помилок у вінничан вийшла значно меншою. Звідси й загальний результат.

Наступного ж дня, коли стало відомо про поразку «Новатора», підопічні Володимира Романцова вийшли на майданчик із дещо іншим настроєм. Тож «сердечки» трохи простіше досягли й другої перемоги, що забезпечила їм у таблиці друге підсумкове місце.

«ФАВОРИТ» - ВК «МХП-ВІННІЦЯ»

0:3 (20:25, 24:26, 21:25)

0:3 (17:25, 15:25, 22:25) 

Звісно, за свій шанс випередити іншого представника Вінничини ВК «МХП-Вінниця» чіплявся до кінця. «Фаворит» склав йому гідну конкуренцію, але не більше. Тож підопічні Васіфа Талибова своє локальне завдання виконали. Проте так і залишилися на третій сходинці у таблиці.

«БАРКОМ-КАЖАНИ» - «ШВСМ-СумДУ»

3:0 (25:20, 25:13, 26:24)

3:1 (23:25, 25:16, 25:18, 25:21) 

Львів’яни намагалися продовжити переможну ходу без над зусиль, і це їм таки вдалося. Оскільки в той час, коли наставник «кажанів» Угіс Крастіньш вирішував свої творчі задуми, знову задіявши у матчах фактично два різних склади, головний тренер «ШВСМ-СумДУ» Володимир Бабков паралельно вирішував свої. Тож гостра боротьба таки була, але переможені аж ніяк не виглядали розчарованими.

men superleague ukraine

Таким чином, у чвертьфіналі серії плей-офф пари суперників визначилися наступними: «Барком-Кажани» - «Буревісник-ШВСМ», «Серце Поділля» - «Фаворит», ВК «МХП-Вінниця» - «ШВСМ-СумДУ» та «Юракадемія» - «Новатор». Спочатку вони відіграють на майданчиках команд, які вказані другими. У разі, якщо рахунок у серії буде 1:1, то одразу ж на аренах колективів, вказаних у парах першими, відбудуться вирішальні «золоті» сети.