Центральний блокуючий "Буревісника" Максим Ніколайчук розповів про причини поразки та плани на плей-офф.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 15 березня, у спортзалі НУ "Чернігівського колегіуму" відбулася перша гра 1/4 фіналу чоловічої волейбольної Суперліги, в якій чернігівський "Буревісник-ШВСМ" поступився львівському клубу "Барком-Кажани" з рахунком 1-3 (18:25, 25:10, 10:25, 20:25).

– "Буревісник-ШВСМ" грав непогано. Чого не вистачило для перемоги?

– На початку третьої партії "Баркому" вдався потужний ривок: у них добре полетіла подача, а ми з прийомом не впоралися. До того ж Саші Лук’янцю не вистачило досвіду. Хоча не тільки йому. Кожному сьогодні не вистачило досвіду саме таких стикових ігор. "Барком-Кажани" перевершують нас як по кадровому, так й по ігровому потенціалу. Ми небагато граємо матчів з такими командами. З кожної такої зустрічі потрібно отримувати максимальну користь, щоб потім цей досвід використовувати.

– Тепер серія переїжджає до Львова. Чи реально двічі поспіль переграти діючих чемпіонів України?

– Сьогоднішній матч показав, що і на виїзді ми можемо скласти "Баркому" серйозну конкуренцію. Проте чемпіон – є чемпіон… Все, що залежить від нас ми будемо робити. А там – майданчик прямокутний, м’яч – круглий… Все можливо.

З рахунком 0-1 на користь "Барком-Кажани" серія до двох перемог переїжджає до Львова. 20 березня о 17-00 там відбудеться друга гра чвертьфіналу і, у разі перемоги "Буревісника", буде зіграний "золотий сет".

burevisnyk-shvsm
"Буревісник-ШВСМ" \ фото: gorod.cn.ua