Змагання в елітному дивізіоні досягли стадії апогею.

У ці вихідні чоловічі клуби України розпочинають «з’ясування стосунків» у протистоянні за третє місце та за збереження прописки у Суперлізі на наступний сезон. В обох випадках очікуються досить напружені поєдинки.

За 3-4 місця
ВК «МХП-ВІННИЦЯ» - «ЮРАКАДЕМІЯ» (серія триватиме до трьох перемог)
Тростянець. СК «Колос» (13 квітня – початок о 18.00. 14 квітня – початок о 13.00)
Результати очних матчів у регулярному чемпіонаті: 3:0 і 3:0 – у Тростянці, 3:0 і 3:2 – у Харкові. 
Трансляції матчів

Звичайно, команда Васіфа Талибова вважається фаворитом, оскільки протягом тривалого змагального сезону у «регулярці» вона постійно перебувала у трійці лідерів, тоді як колектив Володимира Романцова заскочив до квартету найсильніших буквально в останню мить, витіснивши звідти потерпаючий від фінансової скрути «Новатор». Не дивно, що й в очних поєдинках перевага ВК «МХП-Вінниця» є очевидною. Проте регулярний чемпіонат – це одне, а серія плей-офф – дещо інше. І тут об’єктивні, здавалося б, очікування цілком можуть не виправдатися.

Щоправда, багато спеціалістів схиляються до думки, що харків’яни будуть спроможні виграти, щонайбільше, два матчі, але в підсумку бронзові медалі все одно віднайдуть прописку у Тростянці. Мовляв, склад під орудою Васіфа Талибова більш потужний, та й узагалі – негоже одному з фаворитів усього чемпіонату фінішувати поза п’єдесталом пошани. Однак, то стороння думка. А ось до чого психологічно налаштовуються «юристи» - питання риторичне. Хоча навряд чи вони не прагнутимуть використати свій шанс. Тож, здається, перші поєдинки серії мають запам’ятися напрочуд гострою боротьбою.

За 7-8 місця
«НОВАТОР» - «ШВСМ-СумДУ» (серія триватиме до двох перемог)
Хмельницький. ФОК «Новатор» (13 квітня – початок о 12.00)
Результати очних матчів у регулярному чемпіонаті: 3:1 і 3:0 – у Хмельницькому, 3:2 і 3:1 – у Сумах. 
Трансляції матчів

Ще кілька місяців тому передстартова перевага «Новатора» не викликала б жодних сумнівів. Але нині картина зовсім інша, і нещодавній претендент на один із комплектів нагород, втративши через фінансові проблеми багатьох провідних виконавців, змушений боротися уже лише за збереження місця в елітному дивізіоні. Вилетіти із нього – це було б дуже болючим фіналом сезону. Тому, нема сумнівів, хмельничани викладатимуться на повну.

З іншого боку, аж ніяк не бажає повертатися до вищої ліги «ШВСМ-СумДУ». У розпорядженні Володимира Бабкова є достатньо вправних майстрів, щоби гідно боротися за сьоме підсумкове місце та, відповідно, за наступний шанс у серії перехідних матчів із другою командою «вишки». Тож, як бачимо, і в цій серії панує серйозна інтрига. Бажаємо перемогти справді сильнішим!

Також нагадаємо, що серію за 5-6 місця, за домовленістю її учасників та враховуючи фінансові питання, вирішили не проводити. Підсумкові результати визначені за остаточними показниками у регулярному чемпіонаті, тобто п’яте місце – у «Фаворита», шосте – у «Буревісника-ШВСМ».