У стартовому матчі за виживання в елітному дивізіоні «Новатору» не допомогли ні рідні стіни, ні палка підтримка вболівальників.

За 7-8 місця. Матч №1

«НОВАТОР» - «ШВСМ-СумДУ»

1:3 (15:25, 25:23, 13:25, 18:25) 

Бронзовий призер минулого чемпіонату опинився за крок від вильоту до вищої ліги. Серія за 7-8 місця залишалася останньою надією позбутися неприємної місії пониження в класі, але до Хмельницького завітав «ШВСМ-СумДУ» і провів матч таким чином, що у місцевих волейболістів не залишилося жодних шансів на досягнення позитивного результату.

У стартовому сеті Олександр Коваль, Микола Хомин та особливо Іван Кривобок, що називається, лише пристрілювалися, проте й цього цілком вистачило, аби сумська команда вийшла вперед. Одразу повівши – 7:1, надалі вона лише розвинула свою перевагу.

Натомість у другій партії, підганяємі місцевими вболівальниками, Владислав Павлюк та Артур Гандзій спрямували на чужу половину майданчику настільки потужну зливу ударів, що гості, зрештою, не витримали. Ведучи – 23:22, вони припустилися трьох помилок поспіль і дозволили «Новатору» зрівняти рахунок – 1:1.

Утім, то був лише епізодичний і, як потім виявилося, єдиний серйозний спалах у грі місцевої команди. У третьому сеті вже вона дозволила собі напомилятися – гірше не придумаєш, а Кривобок і компанія карали її за кожну неточність безжально. У четвертій же партії, попри старання Дениса Велецького, Владислава Павлюка та Андрія Перепаді, котрі відзначилися по 5 разів, у складі «ШВСМ-СумДУ» продовжив феєрити Кривобок, який саме у цьому сеті записав до свого послужного списку 9 очок із 24 загальних. Його вчасно підтримав Кирило Лиходід, забивши 7 м’ячів. І незабаром гості святкували важливу перемогу.

19 квітня суперники вдруге поміряються силами – тепер уже в Сумах. Якщо «Новатор» програє і там, то буде змушений змиритися зі статусом головного невдахи нинішнього сезону.