Вони таки здолали шалений супротив представників Харкова.

Сезон 2018-2019 офіційно завершено! Останні крапки у ньому мали розставити перехідні поєдинки у чоловіків і жінок між сьомими командами Суперліги та другими за підсумками змагань у «вишці». Ці серії порадували неймовірно захоплюючими сюжетами. Причому, що цікаво, сценарії вирішальних матчів вийшли майже ідентичними…

ЧОЛОВІКИ

«ЛОКОМОТИВ-ХДВУФК №1» - «ШВСМ-СумДУ» - 3:2

(25:21, 25:27, 20:25, 25:21, 15:9) 

«ЛОКОМОТИВ-ХДВУФК №1» - «ШВСМ-СумДУ» - 2:3

(31:33, 25:22, 25:20, 18:25, 13:15)

Рахунок у серії: 1-3. 

Зазнавши двох поразок у Сумах, харків’янам нічого не залишалося крім як кинути всі сили задля реваншу на власному майданчику. І підопічні Анатолія Янущика справді налаштувалися відповідним чином. У третьому поєдинку  вони спромоглися зіграти у той волейбол, який був для суперників максимально незручним я не дозволив їм володіти ініціативою. Тож фактично на майданчику відбувалися «гойдалки», де лише в кінцівках кожної партії опоненти почергово робили вирішальні кроки. Однак на тай-брейку спортсмени «Локомотива-ХДВУФК №1» відіграли значно розважливіше, тоді як гості багато напомилялися. Отже, інтрига у серії спалахнула з новою силою.

Четвертий поєдинок – майже та ж сама картина. Суцільна боротьба характерів та суцільна непередбачуваність. І знову тай-брейк, тільки цього разу вже за сюжетом найкрутішого бойовика. Суперники буквально «вмирали» за кожен м’яч, тож, відповідно, вболівальники обох команд хапалися за серця із ритмічною послідовністю. «Залізничники» мали нагоду довести справу до перемоги, однак у кульмінаційний момент нерви у сумчан виявилися міцнішими…

Таким чином, «ШВСМ-СумДУ» таки зберіг прописку у Суперлізі.

ЖІНКИ

ХОВУФКС - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ» - 2:3

(25:22, 25:19, 26:28, 17:25, 11:15)

Рахунок у серії: 0-3. 

Вирішальний поєдинок цієї серії вийшов нічим не гіршим за чоловічий. Молоді харків’янки приготували суперницям несподіваний сюрприз, загравши значно мобільніше та агресивніше, ніж раніше і Рівному. І поки волейболістки «Регіни-МЕГУ-ОШВСМ» віднаходили дієві контрзасоби, господарки майданчику виграли дві партії.

Однак, коли відступати вже було нікуди, на допомогу гостям прийшов досвід протистоянь із куди більш майстровитішими командами Суперліги. Поступово вони вирівняли картину боротьби, а разом із тим значно поліпшили й власний психологічний стан. І на «більше-менше» таки схилили шальки терезів на свій бік.

Ну, а далі, як кажуть, усе було вже справою техніки. У харків’янок закінчився стартовий запал, тоді як у рівненчанок він лише з’явився. І на тай-брейку останні свого шансу не втратили.

Отже, «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» також проведе наступний сезон у чемпіонаті Суперліги.