Головний тренер "Барком-Кажани" та збірної України розповів про підсумки чемпіонату та плани національної команди.

- Угіс, як підсумуєш цьогорічний Чемпіонат? 

- Скажу так: чемпіонат як чемпіонат. Так, були дуже серйозні суперники, були легші. Але загалом, я задоволений чемпіонатом, адже нам все вдалось. Прийнято вважати, що захистити звання чемпіонів складніше, ніж його завоювати вперше. Я теж так вважав. Але на практиці виявилось дещо інакше: якщо порівняти з попереднім чемпіонатом, шлях до фіналу був дещо простішим. Та й сам фінал теж: торік ми грали 5 матчів, цього року 3. Добре, що твердження виявилось лише твердженням, а практика показала інше. Відсутність «Локомотива» звісно вплинула на сам перебіг чемпіонату, але було вдосталь інших якісних суперників. Це і вінницькі команди, і до половини сезону досить грізним суперником був «Новатор». Тож боротьба за чемпіонство була серйозною.

- Що чи хто став для тебе відкриттям чемпіонату? 

- По командах можу сказати, що у жодної команди не вдалось провести чемпіонат без втрат. Всі грали то краще, то гірше. Було видно, що у всіх команд є підйоми, а є спади. По гравцях скажу, що всі наші хлопці добре себе проявили і командний результат є підтвердженням цього.

- У новому сезоні вболівальникам слід чекати оновлену команду «Барком» чи ні?

- Зміни у складі «кажанів» точно будуть. Які – ще рано говорити. Але у професійному спорті змін не уникнути. Точно вже підписано 3-4 контракти на наступний рік.

ugis krastinsh
Угіс Крастіньш \ фото: Богдан Досюк

- Щодо національної збірної України з волейболу, чи там будуть нові гравці?

- Так, з‘явились нові гравці. Зокрема, вперше до збірної потрапив наш Олександр Гладенко. Я вважаю, що він своєю роботою, яку показав у цьому сезоні – заслужив виклику до збірної. З «кажанів» і надалі у збірній Семенюк Юра, Горден Брова, Шевченко ну і тепер Гладенко. Проте загалом склад збірної стабільний. Всі гравці вже приймали участь у матчах збірної. Єдиний новачок – Гладенко.

- Розкажи про плани і амбіції волейбольної збірної України? 

- Наші тренування проходитимуть у Южному. Розпочинаємо з європейської Золотої Ліги, 25 травня. Перша гра з Фінляндією. Що цікаво, у збірній Фінляндії гратиме мій син. Так що, крім змагання збірних, у нас буде ще невеликий сімейний поєдинок. Далі матч у Чехії, Білорусії, потім повертаємось до України. Відпочинку у нас буде дуже мало.

Склад чоловічої збірної України-2019