Головний тренер молодіжної збірної України поділився враженнями після здобуття фінальної путівки на чемпіонат світу-2017.

- Ми розуміли, що група буде дуже важка. Збірні Болгарії, Франціі, Сербії, скажу вам, не такі прості суперники. Тим більше грати на майданчику головного опонента у Сербії було не так просто. Але ми налаштовували хлопців тільки на позитивний результат. І нагадували їм перед кожною грою, що не треба нічого боятися. Необхідно виходити на майданчик і доводити усім, що ми - віце-чемпіони Європи.

- За тиждень до старту відбірного етапу в Сербії молодіжна збірна України взяла участь у міжнародному турнірі в Івано-Франківську. Наскільки цей досвід знадобився у Сербії, можливо навпаки?

- Що ви?! Ця участь дуже допомогла. Я уже в інтерв'ю говорив, що ву Франківську був рівень національних збірних, а не молодіжних. Там набагато агресивніша подача. Тобто ми спеціально наших хлопців "кинули" під суперників у яких була сильна подача, потужна атака, надійний блок. Незважаючи на усі три поразки на цьому турнірі, той досвід нам дуже допоміг у Сербії.

- 16 років молодіжні збірні України не потрапляли на фінали світових форумів. Не страшно їхати у Чехію?

- Ми цією командою нічого не боїмося. Налаштовуватися у Чехії будемо однозначно на позитивний результат. Яким він буде? Спочатку необхідно розуміти, яка у нас буде група, які нам дістануться суперники. Тоді ми зрозуміємо нашу силу і наші можливості.