Президент Федерації волейболу України розповів про апетити керівництва ФВУ і самих наших волейболістів щодо участі команди у молодіжному чемпіонаті світу у Чехії.

- Може це буде виглядати дуже самовпевненно, але я давно вірив, що наша молодіжна команда багато чого досягне. Вихід в фінал чемпіонату світу це теж не межа. Я думаю через місяць у фінальній частині у чеському Брно ця збірна себе ще покаже і ми будемо боротися за медалі. У нас зараз три команди сперечатимуться за вихід у фінал чемпіонату світу - "молодіжка" і дві національні. Я наголошував неодноразово, що найбільші шанси це у молодіжної збірної. 
Тому що ці хлопці увесь сезон грають у національній Суперлізі у своїх клубах. Вони награні знаходяться у хорошій ігровій формі. Головне треба було їх зібрати і зробити з них справжню команду. Саме в останій грі з Сербією це і було продемонстровано. Як передавав мені звідти team manager команди Геннадій Кондаков. "З тої сторони сітки стояли "монстри" під два метра, два десять". З нашого боку були хоч і нижчі за зростом гравці, але у нас зібралася справжня команда. І саме командний дух переміг.

- Було "срібло" на молодіжному ЧЄ-2016, тепер вихід на чемпіонат світу. Федерація і команда потихеньку звикають до того, що ми уже фаворити на змаганнях?

- Я вважаю, що і керівництво Федерації до цього звикає, і команда звикає, та й уболівальники уже починають звикати до цього. Тепер тільки вихід у фінал чемпіонату світу для нас уже замало. Апетит приходить під час вживання їжі. Мені сподобався запис у Фейсбуці пару днів назад народного депутата Тараса Кременя, який написав. "В той час коли країна обговорює шахтарсько-динамівське дербі, яке впринципі для держави багато не дає, у цей час є збірна, яка має хороші шанси, доречі єдина з ігрових видів спорту, потрапити на фінал чемпіонату світу". Він мав на увазі саме цю молодіжну команду. Бачите, він теж вірив. А коли вірять у результат народні депутати, то вже й уболівальники мають сподіватися на успіх.

- "Молодіжка" своє завдання виконала, на черзі вже обидві національні збірні. Чого чекаємо від цих відбірних турнірів?

- Чоловіча збірна стартує у четвер у французському Ліоні матчем з Німеччиною. Це буде дуже непроста гра. Наступний поєдинок з Францією. Ми потрапили в "групу смерті". Але у нас дуже сильна чоловіча збірна. Дуже сильна. Я закликаю уболівальників слідкувати за цими іграми, думаю національна збірна наробить багато галасу в Європі. Повірте і німцям, і французам буде не легко з нами. Як сказав один із наших досвідчених гравців Андрій Дячков: "ми не їдемо туди за магнітиками. Ми їдемо за перемогами і за путівкою на чемпіонат світу".